Sivas
Giriş Tarihi : 24-11-2014 21:55

ÖNKUZU, EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN ANILDI…

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesinde, Ülkü Ocakları Eğitim Fakültesi Teşkilatı tarafından 23 Kasım 1970 tarihinde hayatını kaybeden Ülkücü Şehit Ertuğrul Dursun Önkuzu, Eğitim Fakültesinde düzenlenen törenle anıldı.

ÖNKUZU, EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN ANILDI…

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildikten edilen programda, Ertuğrul Dursun Önkuzu'nun fotoğraflarından ve cenaze görüntülerinden oluşan bir gösterim yapıldı.

Eğitim fakültesi öğrencileri, tarafından Dursun Önkuzu'nun Ülkücü Şehitler kervanının yolbaşçılarından olduğunu ifade ederek, "Ülkücülük seçimlik değil nesillik bir hareket, gündelik bir heves değil, iki cihanlık bir dava. Yüce Yaratanın eşsiz nizamını ülkemize ve dünyaya hakim kılmak, yarınları Türk İslam ışığı ile aydınlatmak gayesi ile yürünen yol, gazilerle şehitlerle bu günlere ulaşmıştır. Davamızın yol başında şehitler bulunmaktadır, hareketimiz şehitlerin canları, kanları ve duaları üzerinde yükselmektedir. Bizlerin gerçek zafere ulaşıp ulaşmadığı yalnızca Allah'ın huzurunda Allah'ın takdiri ile ortaya çıkacaktır" dedi.

 

 

Şehidin kız kardeşi Kadriye Önkuzu tarafından kaleme alınan "Ağabeyim Dursun Önkuzu" başlıklı yazıların okunması ile devam eden program, üniversite öğrencileri tarafından okunan şiirlerle son buldu.

AdminAdmin