Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 14-12-2014 23:40

BUYRUK BİR REKTÖR GİBİ KONUŞTU !..

Geçtiğimiz günlerde Sivas’tan uydu yayını yapan Vizyon58 televizyonun "GÜNDEM SİVAS" adlı program konuyu olan Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ertan Buyruk önemli açıklamalarda bulundu.

BUYRUK BİR REKTÖR GİBİ KONUŞTU !..

Cumhuriyet Üniversitesi’nin Sivas’a büyük bir katma değer sağladığının altını çizen Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ertan Buyruk, “Vakıf üniversitesi ile ilgili devlet büyüklerimizden destek istiyoruz. Biz hazırız. CÜ garantör üniversite olarak hazır” dedi

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ertan Buyruk çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Üniversitenin Sivas’a büyük bir katma değer sağladığını kaydeden Buyruk, üniversiteye sahip çıkılması gerektiğini ifade etti

Sivas’a ikinci bir devlet üniversitesi ve vakıf üniversitesi kurulmasını istediği aktaran Buyruk, 23 Ocak 2015 tarihinde ilimize gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan bu konuda müjde beklediklerini ifade etti. Vakıf üniversitesinin ilimize kurulması noktasında Belediye Başkanı Sami Aydın ve Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Naci Süha ile irtibata geçtiğini ifade eden Buyruk, şu an için yer konusunda herhangi bir sıkıntının yaşanmasının beklenmediğini kaydetti. Kuzey yolu üzerinde havalimanı yoluna dönüşte bulunan arazilerin vakıf üniversitesi için uygun olduğunu kaydeden Buyruk, umutlu konuştu.

Vakıf üniversitesi ile ilgili olarak Vali Alim Barut ve Belediye Başkanı Sami Aydın olmak üzere devlet büyüklerinden destek beklediklerini kaydeden Buyruk, “Biz hazırız. Cumhuriyet Üniversitesi garantör üniversite olarak hazır. Allah’a şükür hoca sayımız da fazla, enerji sayımız da fazla. Bundan sonrası Allah kerim” dedi.

CÜ ile şehrin kopuk olduğu düşüncesini reddeden Buyruk, “Üniversitelerin şehirlere ne kazandırdığının somut göstergesi bugün Cumhuriyet Üniversitesi ile Sivas’ın kol kola girmesidir. Üniversite ile şehir kopuk deniyor ama ben buna inanmıyorum. Üniversitemizin şehre kattığı değer; sosyal anlamda, maddi-manevi anlamda her anlamda büyük. Ara sokaklara kadar inip baktığımızda herkes bir koşuşturmaca içinde. Bugün hep Kayseri’yi örnek veriyoruz ama güzellikleri örnek vermek lazım. Erciyes Üniversitesi sayısını doldurdu, hantal bir yapıya bürünmeye başladı. Bunun üzerine ikinci, üçüncü, dördüncü üniversite kuruldu. Şimdi ise beşinci üniversite yolda” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 50 bin öğrencisi bulunan Sivas’a ikinci üniversite şart. Bu konuda yapılan çalışmaları da değerlendiren Buyruk, “Rektör hocam devlet üniversitesi konusunda ciddi anlamda bir çalışma içerisine girdi. Bundan yaklaşık 1 yıl önce şehrimizin üst düzey yöneticileri ile bir araya gelindi. Belediye başkanından kent konseyine, ziraat odasından valiliğe kadar ikinci devlet üniversitesinin açılması için çalışma yapıldı.

Bununla ilgili kitapçık hazırlandı. CÜ tarafından bir komisyon kuruldu ve üniversitenin adının ‘4 Eylül Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ olmasına karar verildi. Hazırlanan kitapçık Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz ve milletvekillerimize gönderildi. CÜ gibi Sivas’ın başka girişlerine de yeni kampüsler yapılsa muhteşem olur” ifadelerini kullandı.

Sivas’ın aleyhine gibi görünen değerlerin lehimize çevrilmesi gerektiğini aktaran Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’ni buna örnek gösterdi. İl Özel İdaresi’nin prestij projelerini yakından izlediğini kaydeden Buyruk, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan’a yoğun çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Buyruk, “Sivas’ın soğuğunu nasıl fırsata çeviririz. Bunu nasıl cazip kılarız. Sıcak suyumuz var. Termal anlamda bunu nasıl daha iyi kullanabiliriz. Negatif olan veya negatif gibi görünen şeyleri pozitife çevirmemiz şart. Kara lekeleri kaldırıp atmalıyız. Sivas turizmle, jeoturizmle tanıtıldığında tercih edilebilirliği daha da artar” diyerek konuşmasını tamamladı.

Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ertan Buyruk 20 Aralık 2014 tarihinde yapılacak CÜ Vakıf gelen kurulu ile birlikte görevden ayrılacağı kesin gözüyle bakılırken, Buyruk’un bugünlerde kendine ait sosyal paylaşım sitesi facebook hesabını faaliyete geçirdiğini, önümüzdeki günlerde de sürpriz bir web sitesi açacağı öğrenildi.

 

 









AdminAdmin