Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 18-12-2014 01:14

ÜNİVERSİTEDE YAPILAN MÜDAHALE İLE SAĞ KOLU KURTULDU…

Malatya da oturan 55 yaşındaki Mehmet Aktaş yanan evini söndürmek ve içinde bulunan eşyalarını kurtarmak isterken vücudunun büyük bölümü yandı.

ÜNİVERSİTEDE YAPILAN MÜDAHALE İLE SAĞ KOLU KURTULDU…

 

 

Malatya'nın Kuluncak İlçesi'ne bağlı Karlık Köyü'nde işçi emeklisi evli ve 4 çocuk babası Mehmet Aktaş evde kimsenin olmadığı sırada oturma odasındaki sobayı yakarak banyoya girdi. Yaklaşık 1 saat boyunca içeride kalan Aktaş, banyoya gelen dumanları fark ederek çıktı. Oturma odasında bulunan eşyalar ile sobanın yanında bulunan odunların yandığı gören Aktaş, banyodan kova ile getirdiği suları yanan eşyaların üzerine döktü. Yangını kontrol altına alamayan Mehmet Aktaş, yangının daha fazla büyümemesi için yanan eşyaları kucaklayarak dışarı atmak istedi.

 

Bu sırada Aktaş'ın vücudunun kol ve bacakları başta olmak üzere yarıya yakını yandı. Yakınları ile birlikte yangını söndüren Mehmet Aktaş daha sonra Kangal Devlet Hastanesine götürüldü. Burada yapılan ilk müdahale ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Aktaş, genel cerrahi servisi yanık ünitesine sevk edilen talihsiz adam burada tedavi altına alındı. Hayati tehlikeyi atlatan ve hastanede tedavisi devam eden Mehmet Aktaş, şöyle dedi:

"Emekliyim, evim yansa, yenisini yapamazdım. Yangını görünce kendim söndürmeye kalktım. Söndürmek isterken kendimi yakmışım hiç bir şey hissetmedim. Sadece elimin yandığını hissettim ama bacaklarımın yandığını hissedemedim."

Yanık ünitesi sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Turan, Aktaş'ın vücudunun yüzde 40'ında yanıklar olduğunu, hayati tehlikesi ve sağ kolunu kaybetme riski bulunduğunu göz önüne alarak, "Bunun için acil olarak ameliyata aldık. Zamanında yapılan müdahale ile sağ kolunu kurtardık. Şuanda hayati tehlikeyi atlattı. Taburcu etme aşamasına geldik" dedi.

AdminAdmin