Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 26-01-2015 21:40

ÜNİVERSİTELİ MEHMET, ÖLÜME MİNDERLE KAYARAK GİTTİ

Veteriner Fakültesi 3'üncü sınıf öğrecisi 25 yaşındaki Mehmet Akif Koyuncu, gece 3 arkadaşı ile çıktığı Palandöken Kayak Merkezi'nde suni kar püskürtme direğinin etrafına koruyucu olarak sarılan minderi söküp onun üzerinde kayarken canından oldu.

ÜNİVERSİTELİ MEHMET, ÖLÜME MİNDERLE KAYARAK GİTTİ

 

Olay dün saat 23.00 sıralarında Palandöken Kayak Merkezi'nde Dedeman Oteli arkasındaki A Telsiyeji 10 Numaralı Pist'te meydana geldi. Erzurum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde tekniker olarak çalışan ve aynı zamanda Veteriner Fakültesi'nde okuyan Mehmet Akif Koyuncu, 4 arkadaşı ile birlikte Palandöken'e çıktı. Gece geç saatlerde ay ışığının altında kaymak isteyen gençler, kayak pistlerine suni kar yağdıran direklerin çevresine çarpmalara karşı koruyucu olarak sarılan güvenlik minderleri söktü.
 

YASAK BÖLGEYE GİRDİ


Bu minderlerin üzerinde kaymaya başlayan gençler, komisyon kararı ile kapalı bulunan ve işaretlerle girilmesi yasaklanan bölgeye girdi. Arkadaşlardan birini arkasına alarak minderin üzerinde hızla kaymaya başlayan Mehmet Akif Koyuncu, pistin sol tarafındaki tahtadan yapılan kar perdesine çarptı. Koyuncu ağır yaralandı, arkasında bulunan arkadaşına ise bir şey olmadı. Arkadaşları '156 Alo Jandarma' hattını arayarak yardım istedi. Kısa sürede olay yerine giden Jandarma Arama ve Kurtarma (JAK) timleri Mehmet Akif Koyuncu'yu karmotosikletli sedyeye alarak indirdi ve ambulansa nakletti. Kaldırıldığı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktorların tüm çabalarına karşın Koyuncu kurtarılamadı. Koyuncu'nun ölüm nedeninin belirlenmesi için cesedi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.


Jandarma Mehmet Akif Koyuncu'nun ölümü ile ilgili olarak arkadaşları S.Ç., N.Y., F.A. ve Ş.Y.'nin ifadesini aldı. Arkadaşları eğlenmek için çıktıkları dağda minderi sökerek kaymaya başladıklarını ve talihsiz kazanın meydana geldiğini söyledi. 


2011 yılında Hacettepe Üniversitesi Diş Protez Bölümü'nden mezun olan, 2012 yılında ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde okurken yatay geçişle Erzurum'a gelen Koyuncu, 4 Ocak günü sosyal paylaşım sitesi olan facebook'taki hesabında, 'Demek ki bir gecede insanın düşünceleri ve hayalleri değişebiliyormuş' diye paylaşımı dikkat çekti.


Milli kayakçı 17 yaşındaki Aslı Nemutlu da 12 Ocak 2012'de Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman yaparken dengesini kaybedip kar perdelerine çarparak yaşamını yitirmişti.


AdminAdmin