Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 27-01-2015 21:27

SİVASLI MİLLİ TAKIM ANTRENÖRÜ VE SPORCUSU SLOVAKYA’DA

27. Üniversitelerarası kış spor oyunları (Üniversiade) ülkemizi temsilen oluşan Milli takımda görevli Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Antrenörü İlhan Erzurum ve sporcu Nihan Erdiler katılmıştır.

SİVASLI MİLLİ TAKIM ANTRENÖRÜ VE SPORCUSU SLOVAKYA’DA

 

Oyunlara ülkemiz slalom kayaklı koşu, biatlon, snowboard, atlama ve buz pateni branşlarında 2 bay, 2 bayan sporcu ile temsil ediliyor.

 

Cumhuriyet Üniversitesi 2 yılda bir yapılan Üniversiade’ye katılan üniversiteler milli takımına son 14 yılda kesintisiz sporcu vermektedir.

 

Cumhuriyet Üniversitesi adına yarışmaya katılan Nihan Erdiler’in 29 Ocak ve 31 Ocak’ta yarışacağı bildirildi.

Ülkemizde yaklaşık 5 önce yapılmaya başlanan Biathlon sporunda, bayanlarda ülkemiz adına uluslararası mücadelelerde en iyi sonucu alan Sivaslı Milli Sporcu hemşerimiz Nihan Erdiler uzun yıllar bu alana büyük yatırımlar yapan Rusya, Belarus, İsviçre, Avusturya ve Estonya gibi ülkelerin sporcuları ile mücadele edecek.

 

Uluslararası Biathlon Birliği (IBU) dergisinde, Türklerin gelecek vaad eden biathlon sporcularının bulunduğunu duyurmuştu.         

 

“Üniversiade” Basın yetkilisi İnternet Gazeteciler Derneği (İGD) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Demirkaya’ya  bir açıklamaya yapan Milli Takım Antrenörü İlhan Erzurum " Slovakya'da gerçekleşmekte olan 2015 üniversiteler kış oyunlarına Sivas ilimizin ve üniversitemizden gerek sporcu gerekse teknik eleman anlamında ciddi bir katkı sağlanmaktadır" dedi.

 

Ülkemizi başarıyla temsil eden Biathlon bayan milli takım sporcuları, 10km takip mücadelesinde ter dökecek.       

 

Kayaklı koşu ile tüfekli atışın kombinesi olan Biathlon sporu izleyenlere büyük keyif verecek.

 

İlhan Erzurum yaptığı açıklamanın devamında "Uzun zamandır Biathlon milli takımında bulunan ilimiz Cumhuriyet Üniversitesi örgencisi Nihan Erdiler Slovakya’da üniversiteler kış oyunlarında ülkemizi başarı ile temsil etmektedir"

Cumhuriyet Üniversitesi adına üniversiteler kış oyunlarına gönderdiğimiz dördüncü sporcu olan Nihan Erdiler son sporcumuz olmayacak, önümüzdeki yıllarda daha başarı olmak için çalışacağız. Nihan daha uzun yıllar ülkemiz adına yarışmaya devam edecektir.

Hazırlık döneminde bizlere hep destek olan Sivas Valiliğine, Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire başkanlığına, Gençlik ve Spor İl Müdürlümüze ve bize her zaman destek olan tüm Sivas halkına teşekkür ederiz" dedi.

Yarışmaların 24 Ocak’ta başladığı ve 1 Şubat’ta son bulacağı öğrenildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AdminAdmin