Sivas
Giriş Tarihi : 22-02-2015 23:21

SİVAS’TA FIRAT ÇAKIROĞLU İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Sivas’ta gıyabi cenaze namazı kılındı. Ülkü Ocakları Şube Başkanı Turan Gazi Yalçındağ, "Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin en ağır şekilde cezalandırılması hükümetin namus borcudur." dedi.

SİVAS’TA FIRAT ÇAKIROĞLU İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Ülkücüler, Ege Üniversitesi’nde çıkan olaylarda bıçaklanarak hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için toplandı. İkindi Namazı öncesi Ülkü Ocakları Sivas Şubesi önünde toplanan kalabalık grup sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Türk bayrakları ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun fotoğraflarını taşıyan grup, PKK ve iktidar aleyhine sloganlar attı.

Yürüyüşe siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile kadınlar da destek verdi.

Yürüyüş için Atatürk Caddesi ve Kent Meydanı araç trafiğine kapatıldı. Cadde üzerinden yürüyerek Kent Meydanını takip ederek İnönü Bulvarı'na çıkan kalabalık grup Tarihi Kent Meydanında bulunan Kale Camii bahçesine geldi. Burada ikindi namazının kılınmasının ardından Fırat Yılmaz Çakıroğlu için gıyabi cenaze namazı kılınarak ülkenin birlik ve beraberliği için dua edildi.

Ülkü Ocakları üyeleri namaz sonrası yürüyerek Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Ülkü Ocakları önüne geldi. Burada basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları Şube Başkanı Turan Gazi Yalçındağ, Ege Üniversitesi kampüsünde yaşanan olayı kınayarak, "Kampüsü terör örgütü kamplarına çeviren eli kanlı teröristler, kampüsü adeta saldırı üssü olarak kullanmaya başlamıştır. 3 gündür kampüste kargaşa çıkaran kanı bozuk hainler, ülkücü öğrencilere saldırarak Fırat Çakıroğlu gönüldaşımızı bıçaklayarak şehit etmişlerdir." şeklinde konuştu.

'AÇILIMIN CEREMESİNİ TÜRK MİLLETİ VE ÜLKÜCÜLER ÇEKİYOR'

"Çözüm adı altında başlatılan yıkım süreci emarelerini göstermeye devam etmektedir. Şımartılan terör örgütü şehirlerde, sokaklarda ve okullarda kin kusmayı sürdürmektedir." diyen Yalçındağ şunları söyledi: "Analar ağlamasın sloganıyla sürdürülen bu süreç, çözümün değil yalnızca çözülmenin başlangıcı olmuştur. Bu taviz sürecinden yüz bulan bölücüler, milliyetçi ülkücü gençleri hedef almaktadırlar. Sizler saraylarınızda otururken yaptığınız açılımın ceremesini Türk milleti ve ülkücüler çekmektedir. Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin en ağır şekilde cezalandırılması hükümetin namus borcudur. Ülkücü hareket şehit kardeşlerinin davasının daima takipçisi olacaktır. Ülkücü hareket dün nasıl küresel güçlerin sömürü düzenine izin vermediyse terör örgütüne ve iktidarın bölme projelerine geçit vermeyecektir. Yüce Allah aziz şehidimiz Fırat kardeşim gibi bizlere de bu bayrak uğrunda vatan için can vererek şehitlik makamına eriştirmesini niyaz ediyorum."

Konuşmaların ardından İstiklal Marşı ve ülkücü yeminini okuyan grup daha sonra dağıldı.

AdminAdmin