Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 25-03-2015 21:40

C.Ü. ÖĞRENCİ KONSEYİ NEVRUZ BAYRAMI TÖRENİ DÜZENLENDİ

Baharın müjdecisi Nevruz, Cumhuriyet Üniversitesi’nde kutlandı.

C.Ü. ÖĞRENCİ KONSEYİ NEVRUZ BAYRAMI TÖRENİ DÜZENLENDİ


Baharın müjdecisi Nevruz, Cumhuriyet Üniversitesi’nde kutlandı. Mehter Takımı eşliğinde marşlar söyleyen öğrenciler daha sonra ise ateşten atladı. Törende helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları için de dua edildi.

 

Öğrenci Konseyi tarafından organize edilen Nevruz programı için öğrenciler, Merkezi Kafeterya önünde toplanarak, Kültür Merkezi önüne geldi. Nevruz kutlamasına; Ülkü Ocakları Başkanı Turan Gazi Yalçındağ ile Öğrenci Konseyi Başkanı Kerim Karasu ile MHP milletvekili aday adayı Muammer Demirci de katıldı.

 

Çok sayıda öğrencinin de katıldığı programda geleneksel olarak demir dövülmesinin ardından mehter takımı üyesi tarafından Ülkü Ocakları Başkanı Yalçındağ’a Türk bayrağı hediye edildi.

 

Öğrenci Konseyi Başkanı Kerim Karasu, Nevruz'un Türk milleti için önemine değinerek, Ülkü Ocakları eski Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu rahmetle yad ettiklerini söyledi.

 

HÜCUM MARŞI EŞLİĞİNDE ATEŞTEN ATLADILAR

Ülkü Ocakları Başkanı Turan Gazi Yalçındağ da “Muhsin Yazıcıoğlu’nu rahmet ve minnetle anıyoruz. Şehitleriyle birlikte Allah rahmet eylesin, yattıkları kabir nur olsun” dedi. Konuşmaların ardından dua edildi.

 

Çok sayıda öğrencinin katıldığı ve hiçbir olumsuzluğun ve olayın yaşanmadığı törende birlik ve beraberlik mesajları verildi.

 

Ayrıca yetkili mercilerce bu törene engel olmaya çalışılması, izin verilmemesine bir anlam verilemedi.

AdminAdmin