Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 25-03-2015 22:47

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MEZUNU, 616 ŞÜPHELİ MEMUR ARASINDA…

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, KPSS'de soru hırsızlığına ilişkin soruşturmanın şüphelilerinden 616'sının devlet memuru olarak çalıştığını bildirdi.

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MEZUNU, 616 ŞÜPHELİ MEMUR ARASINDA…


2010'daki KPSS'de 100 ve üzeri net doğru yapan 3 bin 227 kişiden 616'sının halen devlet memuru olduğunu belirten Başsavcılık, bu kişilerin paralel örgütle ilişkili olduğunu belirledi. Paralel örgüt üyelerinin TRT, BDDK, ÖSYM, MEB, İSKİ, Valilikler, Türkiye İş Kurumu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Basın İlan Kurumu ve Karayolları Genel Müdürlüğü gibi kurumlarda çalıştıkları tespit edildi. Çalıntı sorularla yüksek puanlar alarak devlet kurumlarına yerleşen bu kişilerin, soruşturma sonuçlandığında memurluktan atılabileceği, ardından hapis cezası alabilecekleri belirtiliyor.

KARI KOCA DÜZ MEMUR

Cumhuriyet Üniversitesi Kimya Bölümü'nden 2003 yılında mezun olan Ayşen A., Eğitim Bilimleri alanında 111.25, Genel Yetenek'te 53.5, Genel Kültür'de ise 44.5 net yaptı. 7 yıl cemaat kurumlarında öğretmenlik yapan Ayşen A. 2012 yılından bu yana Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nda memur olarak çalışıyor. Ayşen A.'nın eşi Tuncay A. da 2010 yılındaki sınavda 94 puan aldı. Eşi gibi düz memur olan Tuncay A., halen DSİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı'nda çalışıyor.

KOCA SOLUĞU AFRİKA'DA ALDI

Gözaltı kararı bulunan 82 şüpheli ile toplamda 1435 kişinin paralel yapıyla mali, ekonomik ve sosyal yönden doğrudan bağlarının olduğu, 2 bin 260 adayın da birbirleriyle irtibatlı oldukları kaydedildi. Şüphelilerden birçoğunun paralel yapının eğitim kurumlarında çalıştığı da tespitler arasında yeraldı. Aralarında İstanbul, Samsun, Eskişehir, Bursa, Isparta, Sakarya ve Diyarbakır'ın da bulunduğu 19 ili kapsayan Ankara merkezli operasyonda önceki gün 'paralel örgütün Türkiye eğitim imamı' olarak nitelendirilen Körfez Dershanesi'nin sahibi Yusuf Rodoplu gözaltına alınmıştı. Rodoplu'nun dışında yakalama listesinde ismi bulunanlardan Samanyolu Kolejleri yöneticisi Cemil Koca'nın ise Afrika'ya kaçtığı ortaya çıkmıştı. Koca'nın paralel örgütün 'İç Anadolu Bölge İmamı' olduğu iddiaları medyaya yansımıştı. Tıpkı Koca gibi, soruları sızdırdığı tespit edilen Ankara Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Bilgi İşlem görevlisi Berat Koşucu'nun da yurtdışına kaçtığı belirlendi.

TEHDİT EDEN ÖĞRETMENMİŞ

KPSS soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ı önceki gün telefonla tehdit eden 3 kişi yakalandı. Bunlardan N.Ö'nün Etimesgut'ta bir devlet okulunda öğretmen olduğu öğrenildi. Savcı Erkman, aldığı tehdit telefonları üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak'ı bilgilendirmiş, ardından inceleme yapan polis, Erkman'ı tehdit eden kişinin hiç kullanılmamış yeni bir hat ve yeni telefonla bu eylemi yaptığını belirlemişti.

KÖSYM'den soruları çoğunlukla harici bellek kullanarak sızdıran örgüt üyelerinin, bunları sınavdan 3 gün önce paralel yapının il sorumlularına gönderdiği; örgütçe belirlenen 'görevli'lerin de sınav öncesi yandaşlarını 'hizmet evleri'ne çağırarak soruları onlara ezberlettiği ortaya çıkmıştı. Operasyon için birbirleriyle şifreli konuşan paralel yapı mensuplarının “Bu gece Fetih Suresi'ni okuyacağız" diyerek toplantıya çağrıldığı belirlendi.

İŞTE KOPYACILAR

10 Temmuz 2010 tarihinde yapılan KPSS'de soruların çalındığı gerekçesiyle sadece 'Eğitim Bilimleri' sınavının tekrarı yapılmış, Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavları ise iptal edilmemişti. 31 Ekim'de tekrarlanan Eğitim Bilimleri sınavı da o yıl yapılan KPSS'nin ne kadar şaibeli olduğunu gözler önüne sermişti. Nitekim ilk Eğitim Bilimleri sınavında 120 soruda 100 ve üzeri net yapan adayların bir kısmı tekrar edilen sınava girmemiş, bir kısmı ise sınava girmiş ancak ilk sınavdaki başarının çok uzağında kalmıştı. İşte o şaibeli isimlerden çarpıcı örnekler:

İSKİ İÇİN FUL ÇEKTİ!

İstanbul Üniversitesi Matematik Bölümü'nden 2006'da mezun olan Mehmet B., 2010 KPSS'sinde Eğitim Bilimleri sınavında 120 sorunun tamamına doğru yanıt verdi. Genel Yetenek'te de 60 sorunun tamamını doğru yanıtlayan Mehmet B., Genel Kültür'de ise 49.75 net yaparak, 96.9 puan aldı ve dereceye imza attı. Mehmet B., tekrar edilen Eğitim Bilimleri sınavına ise girmedi. Bu yüzden MEB'e başvuramayan zanlı, 2012 yılında İSKİ'ye yerleşti. Mehmet B.'nin 2006-2012 yılları arasında paralel yapının eğitim kurumlarında öğretmenlik yaptığı anlaşıldı.

12 YILDA DEHA OLDU

Gözaltına alınan isimlerden Hasan Ç., 1998 yılında Balıkesir Üniversitesi Biyoloji bölümünden mezun oldu. Eğitim Bilimleri'nde 118.75, Genel Yetenek'te 53.25, Genel Kültür'de 48.25 net yapan Hasan Ç., mezuniyetinden tam 12 yıl sonra büyük bir başarıya imza atarak 93 puan aldı. Hasan Ç.'nin 1998-2012 yılları arasında paralel yapının eğitim kurumlarında çalıştığı öğrenildi. 2000 yılında 19 Mayıs Üniversitesi Matematik mezunu olan bir başka öğretmen Zeynel A.D. ise 10 yıl sonra girdiği KPSS'de Eğitim Bilimleri'nde 118.75, Genel Yetenek'te 57.5, Genel Kültür'de ise 50 nete imza attı.

AdminAdmin