Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 05-04-2015 21:47

ÖĞRENCİLER: "HAKKIMIZI SONUNA KADAR ARAYACAĞIZ"

Sivas`ta halen üniversite eğitimini tamamlamaya çalışan Ahmet Duman ve Ömer Özgün, ortaöğretim alanında girdikleri 2010 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı`ndaki usulsüzlükler nedeniyle yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini istedi.

ÖĞRENCİLER:

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü son sınıf öğrencisi Ahmet Duman, yaptığı açıklamada, 2010 yılında yapılan KPSS`ye ortaöğretimden girerek 76 puan aldığını belirtti. KPSS`de yapılan usulsüzlükler nedeniyle mağdur olduğunu savunan Duman, bu konuda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan davaya müdahil olmak üzere Sivas Cumhuriyet Başsavcılığına müdahillik dilekçesi verdiğini söyledi.

Birçok arkadaşıyla ortak paydasının KPSS`de yaşadıkları mağduriyet olduğunu aktaran Duman, "Puanım daha yüksek olabilirdi çünkü sorularda standart sapma dedikleri bir yöntem var. Puanlar, her sorunun doğru yapılma sayısına göre değişiyor. Binlerce insan tam puan yaptığına göre, her soruda aslında doğru yapanlar bu süreci etkilemiş oldu" dedi. 

-"MİLYONLARCA İNSAN ALDATILMIŞ VE KANDIRILMIŞTIR"

KPSS`ye yeniden hazırlandığını aktaran Duman, şunları kaydetti:

"Beklentim, `5 yıl önce sınava girdim, beni memur yapmadılar, şimdi memur yapsınlar` değil. 5 yıl önce yenilen bir hakkım var maddi manevi zararım var. Ekonomik zararı bir kenara bırakın, kandırılma ve aldatılma hissi çok farklı bir olay. Bizim gibi milyonlarca insan bu şekilde aldatılmış ve kandırılmış. Sınava `ümittir, kısmettir, bir şanstır` diyerek girdim. Bütün ümidini, bütün hayallerini o sınava bağlayan insanlar vardı. İnsanlar hayallerini ertelediler, kazanamadıklarını bir kenara bıraktığınızda kaybettikleri onlara daha büyük zulümdür. Duygusal olarak aldatılmışlık ve kandırılmışlık hissi çok başka bir şey. Tek mücadelemiz ve tek derdimiz insanları kandıran insanlarla mücadele etmek." 

Sınava girenlerin tamamının süreçten etkilendiğini belirten Duman, "Müdahil olmak için dilekçe verdikten sonra çok sayıda insan bizden dilekçe örneğini istedi. Gruplar halinde bu sürece insanlar dahil olmak için dilekçe vermeye başladı. Duruşmalar olacaktır, savunmalar istenecektir, belki bizler de ifade vermek için çağrılacağız. Olayın sonuna kadar arkasında durmak istiyoruz. Soruşturmaların başladığı günden beri bu hırs bizde vardı. Dava açıldığı gün de bu davaya destek olmak adına başladık. Davanın sonuna kadar bu işin arkasında olacağız. Elimizden geleni sonuna kadar yapacağız" şeklinde konuştu. 

-"BEN DE MAĞDURUM DİYEN ARKADAŞLAR DAVAYA MÜDAHİL OLMALI"

CÜ Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ömer Özgün ise KPSS`de usulsüzlükler nedeniyle mağdur olduğunu öne sürerek, davaya müdahil olmak için savcılığa dilekçe verdiklerini hatırlattı. 

Özgün, "Devletimiz bu konuda gereken vazifesini yaptı, bizim de haklarımızı savunmamız gerekiyordu onu yaptık" dedi. 

KPSS`den 77 puan aldığını aktaran Özgün, hakkını aradığını belirterek, "Cumhurbaşkanımız bu konuda gerekli açıklamayı yaptı ve devletimiz de bu konuda yanımızda. Bize düşen görev, Türkiye`nin her bölgesinden her ilinden savcılığa dilekçe verilmeli. `Ben de mağdurum` diyen arkadaşlar davaya müdahil olmalı" ifadelerini kullandı. 

KPSS`deki usulsüzlükler nedeniyle 5 yıl içerisinde maddi manevi her konuda zarar gördüğünü dile getiren Özgün, "KPSS`ye yeniden hazırlanmak için dershaneye gittik ve bu konuda kayıplarımız oldu. Tek derdimiz yüksek puan alıp bir yerlere atanmaktı" şeklinde konuştu.

 

Duman ve Özgün`ün yanı sıra 8 kişi daha 5 gün önce 2010 yılında yapılan KPSS`deki usulsüzlükler nedeniyle mağdur olduklarını ve davaya müdahil olmak istediklerini belirterek, şikayet dilekçelerini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Sivas Cumhuriyet Başsavcılığına vermişti. 

AdminAdmin