Spor
Giriş Tarihi : 11-04-2015 16:04

… GÖRÜNÜRDE FUTBOL OYNUYORLAR AMA!...

Ne önemi var onların sahaları toprak, malzemeleri eksik, ailelerinin çoğu spor olgusuna yabancı, tesislerin de sosyal ortamları yok; hiç önemli değil aslında onlar önemsemiyor.

… GÖRÜNÜRDE FUTBOL OYNUYORLAR AMA!...

Yaşları 10-15 arası değişen, yaşıtlarının tersine markalı kıyafetleri dert etmeyen, şartların zorluğuna aldırmayan bu gençler görünürde futbol öğrenmeye ve aslında kendilerine örnek aldıkları ünlü futbolcu ağabeyleri gibi olma yolunda olmaya adaylar. Ancak onlar çok daha fazla işler hatta kendilerinden daha büyük işler yapmaktalar. Şimdiden hedef edinmişler, dengeli beslenmenin ne demek olduğunu biliyorlar, sporun sadece tek bir branştan olmadığını çözmüş oynadıkları futbol dışında ikinci hatta üçüncü bir spor branşını hobi edinmişler bile. Milli değerlerin farkında olmuşlar ve sahiplenmekteler. Hepsinin okulda dersleri iyi, antrenman günlerine göre ders çalışma programı yapabiliyorlar. Kitap okuyorlar, ve TV de kendileri için seçtikleri programların takipçisi olacak kadar kendilerini önemsemeyi öğrenmişler.

Daha da önemlisi bu gençler saygılılar, gözleri umutla dolu kendilerine ağabeylik, hocalık yapan tüm hocalarının gözlerinin içine bakıyorlar. Onlara bilinçlenmeyi ve bu güzel spor hizmetini getiren hocalarına müthiş bir sevgi ve saygı ile bağlılar. Onlara dokunmak için yanlarına gittik, konuştuk, antrenmanlarını izledik yani birbirimize yabancıyken tanışık olduk. Onlar sporun sadece oynamış oldukları futbol ile sınırlı olmadığını çoktan anlamışlar küçük bedenlerine rağmen, onlar hayatın sırrını çözme yoluna çoktan girmişler ve onlar aslında zor şartların azmi ve hırsı engelleyemeyeceğini çoktan kavramışlar. Onların bu hali sadece bilgisayar başında oyuna bağımlı tüm gençlere örnek olacak nitelikte, onların bu hayatı tüm kötü alışkanlık pençesindeki kardeşlerimize gerçek bir cevap ve örnektir. İyi ki varsınız çocuklar ışığınız büyüyecek ve başka hayatlara dokunacak farklı hayat içindekilere umut olacak. Size tüm bu özellikleri öğreten, yaşatan her daim yanınızda sizinle olan hocanız Murat YILMAZ’ a, ailelerinize, size destek veren tüm Beykoz esnafına ve duyarlı tüm belediyelere sonsuz teşekkürler. Umudunuz güzel yarınlar için bir ışıktır. Bu ışığınız hiç sönmeyecek.

 

Evet hikaye bu; ancak hiç bu kadar kolay değil aslında.

Şartlar zor,

Saha toprak,

Malzeme eksik

 

Her şeye rağmen inadına direnen Kavacık Spor Kulübü Gelişim Direktörü Murat YILMAZ ile tanıştık, konuştuk. Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Antrenörlük Bölümü mezunu olan aynı zamanda Beden Eğitimi Öğretmeni olan Murat Yılmaz inancı, eğitimi, değer yargıları ve azmi sayesinde çok kısa bir zaman dilimine çok iş sığdırarak bir mucizeye imza atmış. O çocuklara sadece futbol öğretmek için yola çıkmamış bir eğitimci, o inandıkları değer yargılarıyla birleştirerek zor şartlara aldırmadan yola çıkmış ve gençlere sporun evrensel bakışını kazandırmış, insani değerleri öğretmiş, bir antrenör, bir psikolog, bir abi olmuş bu gençlere.Kısa sürede bölgede manevi destekler sağlamış gençlerin umudu olmuş ve yoluna mücadeleyle devam ederek yürüyen bir nefer görevi üstlenerek herkese örnek olmayı başarmıştır. Ülkemizde güzel olaylar da oluyor, yarınlara umutla bakanlara tanık bu zamanlar için tüm zamanını,enerjisini bu uğurda harcamış olan başta Murat Yılmaz ve ekibine ülkemiz için gençlik için teşekkürler….

AdminAdmin