Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 12-04-2015 22:59

İNTERNET BAĞIMLILIĞININ UYUŞTURUCU BAĞIMLILIĞINDAN FARKI YOK!

Cumhuriyet Üniversitesi ’nin yaptığı bir araştırma, bu acı gerçeği gözler önüne seriyor.

İNTERNET BAĞIMLILIĞININ UYUŞTURUCU BAĞIMLILIĞINDAN FARKI YOK!

Cumhuriyet Üniversitesi ’nin yaptığı bir araştırma, bu acı gerçeği gözler önüne seriyor: “Yeni bağımlılık türü: İnternet kafeler” konulu araştırmada, internet kafelere gidenlerin yüzde 43’ünün “chat” yaptığı, yüzde 26’sinin değişik bilgisayar oyunları oynadığı, yüzde 7’sinin film izlediği, yüzde 19’unun internet ortamında gezindiği ortaya çıktı. Chat yapanların ise, yüzde 36’sı arkadaş bulmak, yüzde 14’ü flört, yüzde 34’ü sıradan konuları konuşmak, yüzde 6’sı da cinsellik amaçlı...

İnternet kafelerde, internete oyun oynamak amacıyla girenlerin yüzde 54,5’i şiddet içeren oyunları oynarken, yüzde 22’si zekâ oyunlarını tercih etmektedir. Sporla ilgili oyunları oynayanların oranı ise yüzde 19. Şiddet muhtevalı oyun oynayanlara, sıradan bir öldürme olayı “çekici” gelmemekte; parçalayarak acı çektirerek öldürme oyunları tercih edilmektedir.

İnternet kafelerdeki üçüncü etkinlik olan internet gezintisinde ise, en fazla dikkati, çeken siteler, müstehcen sitelerdir. Gezgincilerin yüzde 24’ü oyun, yüzde 23’ü kültür-sanat, yüzde 20’si müstehcen siteleri ziyaret ederken, eğitim amaçlı sitelere girenlerin oranı ise yüzde 4.

Bilginin paylaşımı ve iletişimi konusunda, yeni ufuklar açan internet, yerinde kullanılmadığı durumlarda tehlikeli bir silaha dönüşmekte; bazıları için tutku düzeyini aşan internet, uyuşturucu bağımlılığı etkisini göstermektedir.

Son yıllarda hızla çoğalan internet kafelerde, mevzuat ve denetim eksikliğinden dolayı belli bir standart oluşturulmadığından, söz konusu işletmeleri modern bir tesisten çok, olabildiğince sağlıksız koşulların hüküm sürdüğü mekânlar olarak karşımıza çıkmaktadır.


AdminAdmin