Gündem
Giriş Tarihi : 14-04-2015 23:03

AK PARTİ ANKARA'DA ŞÖLENE HAZIRLANIYOR

AK Parti, 85 seçim bölgesindeki milletvekili adaylarını Ankara'da buluşturuyor. Davutoğlu'nun Ankara Arena'da seçim beyannamesini kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

AK PARTİ ANKARA'DA ŞÖLENE HAZIRLANIYOR
Ankara'da AK Parti alarmı verildi! Ankara Arena'da yapılacak aday tanıtımtoplantısı için Ankara Arena'da yoğun güvenlik önlemleri alınırken, seçim beyannamesinin de aynı toplantıda Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanacağı belirtildi. Seçim beyannamesinin 200 sayfa civarında olması bekleniyor.

AK Parti Seçim Beyannamesi ve Aday Tanıtım Toplantısı'nın düzenleneceği Ankara Arena'da hazırlıklar tamamlandı.
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Ankara Spor Salonu'nda yarınki seçim beyannamesi ve aday tanıtımı toplantısı öncesinde incelemelerde bulundu.
 
AA muhabirine bilgi veren Şentop, yarınki toplantının iki bölümden oluşacağını, birinci bölümde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim beyannamesini açıklayacağını ve temel sloganlar ile seçim şarkılarının bir bölümünün de burada kamuoyuna duyurulacağını söyledi.

ak-parti-aday-tanitimi.jpg
 
ADAYLARLA TOPLU FOTOĞRAF ÇEKİMİ YAPILACAK

Davutoğlu'nun, 81 ilden 85 seçim çevresinden milletvekili adayları ve il başkanlarıyla fotoğraf çektireceğini kaydeden Şentop, seçim beyannamesinin 200 sayfa civarında olmasının beklendiğini belirtti. Önceki seçimlerde de benzer yoğunlukta seçim beyannameleri hazırlandığını anımsatan Şentop, "Seçim beyannameleri AK Parti'nin Türkiye'ye getirdiği yeniliktir. Daha önceleri siyasi partiler 1-2 sayfalık seçim beyannameleri hazırlamışlar. Ama bizim çok detaylı, iyi çalışılmış beyannamelerimiz Türkiye'nin nereden geldiğini, nereye gideceğini gösteren metinler olmuştur" diye konuştu.
 
"Seçim beyannamesinin ana temasının ne olacağı, başkanlık sisteminin ön plana çıkıp çıkmayacağı?" da sorulan Şentop, şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Bakış açısına bağlı bu. Baktığınızda Türkiye'nin önümüzdeki dönemi, ekonomiyle ilgili değerlendirmeler var. Ona bakarsanız süreklilik bakımından bu önemli. İktidara hangi parti gelirse gelsin Türkiye'nin ekonomisiyle ilgili mutlaka bir yol haritasının olması lazım. O açıdan bakarsanız belki ekonomi öne çıkacaktır. Başka açıdan bakarsanız yaptığımız yenilikler, projeler kısmı önemli. Daha sonra  beyannamede hukukla ilgili bir çok alanda hususlar var. Yeni anayasa da bunlardan biri tabii, en önemlilerinden birisi, bir başlık. Bunun içerisinde başkanlıkla ilgili bir bölüm de muhakkak beyannamede olacak. Dolayısıyla bu bakış açısına bağlı. Yani neyi öne çıkartmak istediğine bağlı ama bir çok konu var öne çıkabilecek."
 
Yaklaşık 500 gazetecinin akreditasyon yaptırdığı toplantıda, AK Parti'nin genel seçimdeki adayları, kullanılacak sloganlar ve seçim şarkılarının bir bölümü tanıtılacak.
 
AK Parti'nin geçmişte seçim müziklerini hazırlayan ve bu seçimlerde milletvekili adayı olan sanatçı Uğur Işılak'ın yeni çalışmasının da tanıtılması bekleniyor.
AdminAdmin