Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 16-04-2015 21:33

ATATÜRK ANADOLU LİSESİNDE, TÜBİTAK BİLİM HAZIRLIK FUARI SERGİSİ AÇILIŞI YAPILDI

Sivas Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan, 2015 TÜBİTAK Proje yarışmasına hazırladıkları projelerin sergi açılışı yapıldı.

ATATÜRK ANADOLU LİSESİNDE, TÜBİTAK BİLİM HAZIRLIK FUARI SERGİSİ AÇILIŞI YAPILDI


Açılışa Vali Âlim BARUT, Vali Yardımcısı Ömer KALAYLI, Cumhuriyet Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı  Prof.Dr. RAUF AMİROV, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya ÇINAR, Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Fatih SANCILI çok sayıda öğretmen, davetli ve öğrenci katıldı.

 

Saygı Duruşu, İstiklal Marşının, kurdele kesimin, müzik dinletisinin ardından konuşma yapan Vali Âlim BARUT: “Hayata, geleceğe hazırlanmak sadece imtihanlardan oluşmuyor. Hayata hazırlanmak için önce hayal etmek gerekiyor. Çevreyi mevcut durumu değiştirmek için icat yapmak da gerekiyor. Çünkü gelecek değişimlerin üzerine kuruluyor. Yıllar öncesini tekrarlayarak geleceği bulmamız mümkün değil. Bilim fuarları da hayal etmeyi, geleceğe hazırlanmaya ön ayak olmakta olup, eğitim sisteminde klasik kalıpların dışına çıkmamız gerekiyor. Bu fuarı da bunun bir işareti olarak görüyorum. Fuarın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen, öğrencilerimize ve idarecilerimize teşekkür ediyorum.’’ dedi.

 

Daha sonra sergi alanını gezen Vali Âlim BARUT ve beraberindekiler fuar alanında 30 a yakın Sosyoloji, Coğrafya, Türk Dili Edebiyatı, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Matematik projelerini inceleyip; proje ile ilgili öğretmen ve öğrencilerden bilgi aldı.

 

 

Program, Vali Âlim BARUT’a,  Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Fatih SANCILI tarafından okulun geçmişi ile ilgili bilgi verdikten sona erdi.




AdminAdmin