Sivas
Giriş Tarihi : 11-05-2015 00:54

MHP İLÇE BAŞKANININ ESNAFI DARBETTİĞİ İDDİASI

Sivas`ın Suşehri ilçesinde bir esnaf, seçim çalışmaları kapsamında iş yerini ziyaret eden MHP ilçe başkanı tarafından darbedildiği iddiasıyla polise başvurdu.

MHP İLÇE BAŞKANININ ESNAFI DARBETTİĞİ İDDİASI

Sivas’ın Suşehri ilçesinde bir esnaf, seçim çalışmaları kapsamında iş yerini ziyaret eden MHP ilçe başkanı tarafından darbedildiği iddiasıyla şikayetçi oldu

Suşehri İlçe Emniyet Müdürlüğü Merkez Karakol Amirliğine başvuran terzi Fikret Bal (43), MHP İlçe Başkanı Hubiyar Özdemir tarafından darbedildiğini öne sürdü. 

Bal, ifadesinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Seçim çalışmaları kapsamında MHP Sivas milletvekili adayı Celal Dağgez ile esnaf ziyareti yapan MHP İlçe Başkanı Hubiyar Özdemir, iş yerime geldi. Partileri için dua ve destek istediklerini söyledi. Ben de duamın onlarla olduğunu fakat destek veremeyeceğimi söyledim. `Hepimiz Müslümanız, sizleri ümitlendirmenin anlamı yok` dedim" diye konuştu.

İş yerine gelen gruptan bir kişinin kendisine "Bu, AK Partili, bize oy vermez" dediğini iddia eden Bal, şunları söyledi:

"Milletvekili adayı, AK Parti`ye oy vermemem konusunda birtakım telkinlerde bulundu. Ben de bu konulara girmememiz gerektiğini, bu konuların içerisinden çıkamayacağımızı ifade ettim. Bu konulara hiç girmeyelim dedim. O arada, milletvekili adayı iş yerimden çıkarken, İlçe Başkanı Hubiyar Özdemir devreye girdi. AK Parti`yi kastederek, `Bu hırsızlar, bu hırsızlara nasıl oy veriyorsunuz` diye bir hitapta bulundu. Ben de o esnada İlçe Başkanına, `26 bankanın içi boşaltılırken bu ifadeleri neden kullanmadın?` dedim. Ayrıca İlçe Başkanı, `Güneydoğu`yu peşkeş çekeni niye konuşmuyorsun` diye laf etti. Ben de böyle bir kelime kullanmamasını söyledim. O esnada bacak arama bir tekme attı. O esnada kendisinin yaptığı hareketin ahlaka sığmadığını söyledim. İş yerimden çıktı, giderken üzerime doğru tekrar geri geldi. Diğer partililer araya girerek ayırdılar. İlçe Başkanı Hubiyar Özdemir’den şikayetçi oldum ve darp raporu aldık, dosyamıza koyduk."

Hubiyar Özdemir ise "İş yerinden ayrıldığımız anda, bizlere laf atarak, bizleri bazı olayların içerisine çekmeye çalışmıştır. Bu tür eylemlere devam etmemesi konusunda uyarıda bulunduk" dedi.

Bal`ın şikayeti üzerine Özdemir`in ifadesine başvurulduğu belirtildi.

AdminAdmin