Gündem
Giriş Tarihi : 19-05-2015 22:27

91 ANKETİN ORTALAMASI: AK PARTİ'NİN OY ORANI YÜZDE 5 DÜŞTÜ

Türkiye Araştırmaları Enstitüsü'nün seçim anketlerinden yaptığı derlemede HDP yüzde 10'luk seçim barajı sınırında, MHP ve CHP yükselişte, AK Parti ise düşüşte.

91 ANKETİN ORTALAMASI: AK PARTİ'NİN OY ORANI YÜZDE 5 DÜŞTÜ

Türkiye Araştırmaları Enstitüsü'nün seçim anketlerinden yaptığı derlemede HDP'nin yüzde 10'luk seçim barajının sınırında; yüzde 9,7 ila 10 arasında bir oy oranına sahip olduğu ortaya çıktı. MHP ve CHP yükselişte, AK Parti ise düşüşte.

91 ANKETİ DERLEDİLER

New York merkezli araştırma kooperatifinden Onur Altındağ ve Bert M. Azizoğlu'nun yaptığı analizde 2011 yılından bu yana sonuçları kamuoyuyla paylaşılmış, toplam 100 binden fazla kişiyle gerçekleştirilmiş 91 anketten istatistiki modellerle edinilen sonuçlar incelendi.

AK PARTİ DÜŞÜŞTE, DİĞERLERİ YÜKSELİYOR

Araştırma sonuçlarına göre AK Parti, 2013'den bu yana yüzde 5 puana yakın oy kaybederken, MHP ve CHP oylarını artırdı. Anket sonuçlarında HDP'nin ise yüzde 9,7-10 aralığında bir oy alacağına işaret edildi.

AK PARTİ İKTİDAR OLAMIYOR

Öte yandan analizde HDP'nin barajı geçmesi halinde en az 55 milletvekili çıkaracağı ve bu şekilde AK Parti'nin 273 milletvekiliyle tek başına iktidar olma şansını elinden aldığı ifade edildi.

AdminAdmin