Sivas
Giriş Tarihi : 23-05-2015 21:56

MİLLİ İTTİFAK SİVAS'TA MİTİNG DÜZENLEDİ

SAADET Partisi (SP) Çatısı altında seçimlere girmeye hazırlanan "Milli ittifak" Sivas'ta miting düzenledi.

MİLLİ İTTİFAK SİVAS'TA MİTİNG DÜZENLEDİ

 

Milli İttifak liderleri eski BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Saadet Parti Genel Başkanı Mustafa Kamalak Sivas mitinginde partililere hitap etti.

 

Cumhuriyet Meydanı'ndan düzenlenen mitingde ilk olarak konuşan eski BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Maalesef yine anti demokratik cuntacıların yapmış olduğu anayasa Türkiye'de hakim onların çıkardığı darbe yasalarıyla seçime gidiyoruz. Türkiye'yi yönetenler 13 yıldır maalesef Türkiye'yi darbe yasalarından kurtarmadılar. 2002 yılında ülkemiz AKP iktidarına anayasayı tek başına değiştirecek çoğunluk verdi, 2007 yılında bir kere daha verdi, 2011'de yüzde 50 verdi değiştirdi mi? Bırakın darbe anayasasını darbe yasalarını bile değiştirmedi. Seçim kanunu dahi değiştirilmedi, yüzde 10'luk seçim barajını kaldırmadı ve temsilde adaleti sağlamadı. Değil 3 yetki, 13 yetkide verseniz de darbe anayasanı değiştirmezler ancak kendi istedikleri şekilde PKK ile müzakere ettikleri, pazarlık ettikleri bir anayasa yapma imkanı bulurlarsa ancak o şartlarda anayasayı değiştirirler çünkü bunların amacı Türkiye'yi demokratikleştirmek, bir hukuk devleti yapmak değil kendi iktidarlarını PKK ile el ele, kol kola girerek devam ettirmek istiyorlar" dedi.

 

 

 

Destici sözlerini şöyle sürdürdü:

"7 Nisan'da Milli İttifak kuruldu oylar Milli İttifak'a akmaya başladı bunu engellemek, durdurmak için söylüyorlar ama durduramayacaklar. Bunlar anayasayı işte bunun için istiyorlar. Birisi başkanlığı alacak öbürü İmralı canisi serbest bırakılacak, özerklik verilecek, ana dilde eğitim ve anayasa değiştirilerek vatandaşlık tanımı değiştirilecek ve Türklük tanımı oradan çıkartılacak. Bunların istediği başkanlık demek, eyalet demek, eyalet demek bölünmek demek, bölünmek demek iç savaş demek, iç savaş demek kan ve gözyaşı demek biz buna asla müsaade etmeyeceğiz. Bu ülkede hiç kimse bir iç savaş çıkarmaya muvaffak olamayacak çünkü bizler Allah'ın emriyle birbirimize bağlanmışız bin yıldır kardeşiz Kürt, Türkmen, Çerkez, Laz, Boşnak, Alevi, Sünni bu topraklarda bir yumruk gibi bir ve beraber yaşamaya devam edeceğiz."

 

"TÜRK İSLAM COĞRAFYASI KAN VE GÖZYAŞI İÇERİSİNDE"

Destici İslam coğrafyasının kan ve gözyaşı için olduğunu belirterek, "İslam dünyasına bakın Libya'dan, Tunus'tan, Doğu Türkistan'a kadar Türk İslam Coğrafyası bakın gözünüzü, kafanızı kaldırın bir göz gezdirin ve bütün Türk İslam Coğrafyası'nın kan ve gözyaşı içerisinde olduğunu, iç savaş içerisinde olduğunu göreceksiniz. Maalesef 13 yıldır Türkiye'yi yönetenler bu kanı, gözyaşını, bu zulmü durduramadıkları gibi daha da artmasına ve daha da çoğalmasına vesile oldular. Bugün Libya iç savaş halinde, Mısır'ın hali ortada, Suriye'de her gün binlerce kardeşimiz hayatını kaybediyor. Irak'ta, Yemen'de, Doğu Türkistan'da, Kafkaslarda, Balkanlarda dünyanın neresinde Türk İslam Coğrafyası varsa hepsi kan ve gözyaşı içerisinde ve üzgünüm Türkiye'yi yönetenler onları da istismar etmeye devam ediyorlar" diye konuştu.

 

"MHP BİZE RANDEVU VERMEDİ"

Milli İttifak için Milliyetçi Hareket Partisi'ne teklif götürdüklerini söyleyen Destici, MHP'nin kendilerini randevu vermediği belirterek, "Milli İttifak ismini, adını siz koydunuz bu büyük Türk milleti koydu. Biz bu ittifakın daha geniş tabanlı olmasını arzu ettik. Milliyetçi Hareket Partimizin de bu ittifakın içinde yer almasını istedik. Çünkü ülkemizi büyük bir manevi ve ahlaki çöküntü ile karşı karşıya, İslami değerlerimizle maalesef bu kadar oynandığı bir dönemi biz görmedik, yaşamadık. Onun için manevi çöküntüye bir isyan olarak Milli İttifak'ı kuralım dedik. İslam coğrafyasındaki kan ve gözyaşını durdurmak için, ülkemizdeki gelir dağılımındaki adaletsizliği ortadan kaldırmak için, Türkiye'deki hukuk sistemindeki bozuklukları ve yanlışlıkları ortadan kaldırmak için gelin Milli İttifak oluşturalım dedik. Ülkemizin çözüm süreci adı altında bölünme sürecini durdurmak için gelin Mili İttifak'ı kuralım dedik ve çağrımızı yaptık. Ben bizzat Milliyetçi Hareket Partimizin genel başkanını aradım. Dedim ki sizin uygun göreceğiniz bir tarihte, zamanda, yerde, günde bir araya gelelim bu işi nihayetine erdirelim dedim. Bize "Bir gün ayarlayıp size döneceğiz" dediler ama dönülmedi. Daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi'nin kongresi yapıldı. Biz kongreden sonra tekrar aradık dönülmedi. Bu sefer yazılı müracaat ettik randevu

istedik hiçbir komplekse girmeden çünkü biz ülkemiz için, inandığımız değerler için siyaset yapıyoruz."

 

"TÜRKİYE SİZİNLE NEDEN YÜRÜSÜN"

Milli İttifak'ın içinde olmayan MHP'yi eleştiren Destici, ittifak sürecinde hiçbir pazarlığın içinde olmadığı aktararak, "Hiçbir pazarlık içinde olmadık, hiçbir talepte bulunmadık, asla milletvekilliği pazarlığı yapmadık, hiçbir ön şart koşmadık ama buna rağmen olmadı. Eğer birileri derse ki "şart oldu, pazarlık oldu, talep oldu" doğru söylememiş olur ve bize iftira etmiş olur, hakkımıza girmiş olur. Özellikle ülküdaşlarım ve Türk milliyetçileri bunu bilsin biz birlik, beraberlik, kardeşlik olsun dedik. Herkesin ve milletin gözü önünde açık ve şeffaf bir şekilde bunu yaptık. Şimdi bana diyorlar ki "niye olmadı" bende diyorum ki sorunun muhatabı ben değilim. Ben üzerime düşeni yaptım siz bu soruyu üzerine düşeni yapmayana soracaksınız. Diyorlar ya "Bizimle yürü Türkiye" niye yürüsün sizinle Türkiye burada Milli İttifak varken 99'da sizinle yürüdü, süreniz bitmeden iktidar AKP'ye teslim edip gitmediniz mi? Niye sizinle yürüsün Türkiye, Türkiye Milli İttifak ile yürüyecek çünkü bu Milli İttifak hem iktidar olmak istiyor, milli iktidarı kurmak istiyor hem de Türkiye'deki vurguncu, soyguncu düzeni değiştirmek istiyor" ifadelerini kullandı.

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ise, "Adil bir düzen kuracağız zulme, haksızlığa son vereceğiz işe buradan başlıyoruz. Bugün Sivas'ta tarihi bir güne şahitlik ediyoruz. Bugün Sivas'ta yenide büyük Türkiye ve yeni bir dünyanın ilk işaret fişeğini atıyoruz. Milli İttifak'tan milli iktidara yürüyüşün müjdesini veriyoruz. Bugün tarihi bir gündür. Bugün kardeşlerin buluştuğu, yüreklerin tutuştuğu gönüllerin coştuğu bir gündür. El birliği ile zalim düzene hayır diyelim hak nizamı tesis edelim. Allah'ın izniyle bugün şafağın söktüğü bir gündür. Biz bir ananın iki evladıyız. Ayrılıkta azap, birlikte rahmet var dedik. Mazisi tertemiz, sicili tertemiz iki kardeş parti olarak bir araya geldik. Bu birliği gerçekleştirdikten sonrada milletimize seslendik sende gel kardeşim dedik. Rabbime şükürler olsun ki bu tarihi çağrımız karşılık buldu" şeklinde konutu.


AdminAdmin