Gündem
Giriş Tarihi : 23-06-2015 22:02

TBMM'de çarpıcı anlar! Liderler böyle yemin etti...

TBMM Yasama Yılı Açılış töreninde, meclisteki partilerin liderleri de yeminlerini etti. İşte liderlerin yemin töreni...

TBMM'de çarpıcı anlar! Liderler böyle yemin etti...
YSK'nın 7 Haziran seçimlerine ilişkin resmi sonuçları açıklamasıyla birlikte TBMM'de yeni bir dönem başladı. TBMM'deki yemin törenine en yaşlı üye sıfatıyla Deniz Baykal başkanlık yaparken, töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan da izledi. Birbirinden renkli görüntülerin yaşandığı yemin töreninde Abdullah Öcalan'ın yeğeni HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, geçici katip üye sıfatıyla TBMM Başkanlık Divanı'nda görev aldı. 

TBMM'de 25. Dönem yemin töreniyle başladı. Geçici TBMM Başkanı Deniz Baykal'ın açılış konuşmasının ardından milletvekilleri, seçim bölgelerine göre alfabetik sırayla yemin etti.

ENGELLİ VEKİL İÇİN RAMPA KURULDU

Meclis'teki yemin töreni için bu yıl ilk kez kürsüye özel rampa kuruldu. AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun'un ilk yemini etmesinin ardından, hazırlanan rampa görevliler tarafından kürsünün önünden alındı.

bakanlar-kurulu.20150624003154.jpg

Yemin töreninde Bakanlar Kurulu sıralarında, AK Parti'nin üçüncü dönem kuralına takılarak, aday olamayan Bülent Arınç ve Ali Babacan da yer aldı.

 MECLİS'TE ÜÇ VEKİL YEMİN ETMEDİ

HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım'ın kayınpederinin vefatı, HDP Adana Milletvekili Rıdvan Turan geçirdiği operasyon ve HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat'ın annesinin ve kız kardeşinin geçirdiği trafik kazası dolayısıyla yemin törenine katılamadıkları öğrenildi. HDP'li milletvekillerinin katıldıkları ilk Genel Kurul oturumunda yemin ederek yasama faaliyetlerine başlayacakları belirtildi. CHP'li Haluk Koç ve Gülsüm Bilgehan yurtdışında oldukları için yemin edemedi.

cati-aday.jpg

Meclis Genel Kurulu'nda MHP Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir süre sohbet etti. İhsanoğlu, CHP ile birlikte 14 partinin ortak adayı olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmış ve seçilememişti.

baykal.20150624003619.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA İZLEDİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da yemin törenini izledi. Erdoğan’ı, ikinci en yaşlı üye sıfatıyla AK Parti Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu törenle karşıladı. Erdoğan önceki Cumhurbaşkanları gibi Genel Kurul salonundaki Cumhurbaşkanlığı locasında yerini aldı.

LİDERLER YEMİN ETTİ
 
Liderlerden ilk olarak HDP Eş Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş, sonra CHP Genel Başkanı İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu yemin etti. Daha sonra ise Başbakan Ahmet Davutoğlu TBMM Genel Kurulu'nda 25. Dönem 1. Yasama Yılı Açılış töreninde yemin etti. AK Parti grubu Davutoğlu'nun yeminini ayakta alkışladı.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU BÖYLE YEMİN ETTİ:

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN YEMİN TÖRENİ:

KEMAL KILIÇDAROĞLU BÖYLE YEMİN ETTİ:



MHP LİDERİ BAHÇELİ BÖYLE YEMİN ETTİ


AdminAdmin