Gündem
Giriş Tarihi : 25-06-2015 23:26

Davutoğlu HDP'ye meydan okudu!

Başbakan Davutoğlu, Kobani'ye yönelik DEAŞ saldırısıyla ilgili Demirtaş'ı Türkiye'yi suçlayan iddialarını ispat etmeye çağırdı.

Davutoğlu HDP'ye meydan okudu!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye'de dökülen hiçbir kanda Türkiye'nin tek bir nebze katkısının olmadığını söyledi. DEAŞ terör örgütüne karşı en açık tavrı Türkiye'nin sergilediğini ifade eden Davutoğlu, Kobani'ye yönelik dünkü saldırılarda Türkiye'ye yöneltilen suçlamalar için HDP lideri Demirtaş'ı ispata çağırdı.

Başbakan Davutoğlu, ATO Congresium'da düzenlenen iftar programında AK Parti milletvekilleriyle bir araya geldi. İftar programı sonrası konuşan Davutoğlu, DEAŞ terör örgütünü 10 Ekim 2013’te ilk olarak kendilerinin terör örgütü olarak ilan ettiklerini hatırlatarak, örgütün hem İslam'ı lekelediğini hem de kardeşi kardeşe kırdırdığını kaydetti. DEAŞ'a konusuna ilk günden tavırlarını koyduklarını söyleyen Davutoğlu şöyle konuştu;

"Ondan sonra da biz her zaman Özgür Suriye muhalefetinin, Suriye koalisyonunun yanında durduk, rejimin karşısında durduk ve DEAŞ’ın karşısında durduk. Şimdi o günden bugüne öyle bir kampanya yürütüldü ki MİT tırlarına baskın üzerinden, Kobani olayları üzerinden sadece Türkiye’yi uluslararasında mahkum edecek ama önemli olan sadece Türkiye’yi mahkum etmek değil Türkiye’deki iktidarı da bu suretle suçlu makamına oturtmak için gizli açık her türlü kampanya yürütüldü ve bu kampanyaya Türkiye içinden destek verenler, su taşıyanlar oldu. MİT tırları baskını bunun en çarpıcı örneğidir. 

 

"MUHALEFET BUNLARA DESTEK VERDİ"


Muhalefet sorumsuzca yurt dışından Türkiye hakkında yürütülen bu kampanyalara destek verdi. Halep’te Arap, Türk, Kürt katledilirken sessiz kalan HDP’nin o günkü temsilcileri rejimle işbirliği halinde oradaki mazlumlara zulmedilmesine yardımcı olanlar DEAŞ’la bir yılı aşkın süre hiç birbiriyle çatışmayarak yan yana yaşayanlar belli yerlerde onlarla işbirliği yapanlar şimdi tekrar Türkiye’ye dönük ithamlarda bulunuyorlar.

"KOBANİ OLAYLARINDA DA AYNISINI YAPTILAR"

Birileri düğmeye basıyor ve Kobani olayları esnasında hem Türkiye’yi itham eden bir uluslararası kampanya başlatılıyor hem de arkasından 6-7 Ekim olaylarının hemen öncesinde bugün HDP’nin Eş Başkanı Demirtaş bir tweetle halkı sokağa dökmek için çaba sarf ediyordu. O gün de bugün de hiç kimse Türkiye’nin Kobani’ye dönük saldırılarda bir nebze payı olduğunu ispat edemedi, edemeyecek.

"YARALILAR TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ"

Nereye gittiler, nereye sığındılar? Türkiye’ye, Türkiye kapısını açtı. Ama HDP Eş Başkanı ilerleyen saatlerde açıklama yaptı ve Türkiye’nin DEAŞ’a yardım ettiğini Kobani saldırısında iddia etti. Sonra da şunu dedi, ‘Eğer yardım etmedilerse ispat etsinler’ Allah aşkına dünyanın neresinde vardır olmayan şeyin ispat etme çağrısı. Eğer yardım ettiysek onlar ispat etsin, iddia edenin üzerine düşer ispat.

"İFTİRA VE İTHAMDAN İBARET"

Buradan özellikle tahrik etmek istedikleri Kürt kardeşlerimize seslenerek, vurgulayarak bir kez daha duyurmak istiyorum, Suriye’deki hiçbir kanda Türkiye’nin tek bir nebze katkısı olmadığı gibi DEAŞ terör örgütüne karşı da en açık tavrı Türkiye sergilemiştir ve bütün bunlar sadece ve sadece iftiradan, ithamdan ibarettir.

"BU ÜLKEYE SAYGI GÖSTERECEKLER"

Bütün detayları biliyoruz, bütün kayıtlar elimizde. Bir kez daha diyorum, Türkiye’nin DEAŞ’la işbirliği yaptığını ispat eden veya iddia eden ispat etmekle yükümlüdür. Aksi takdirde daha iki gün önce Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında ettiği yemini unutarak ait olduğu ülkeye, temsil ettiği millete bu ağır ithamda bulunanları, başta HDP Eş Başkanı olmak üzere özre davet ediyorum. Onlar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin üyeleri. Türkiye’yi uluslararası alanda küçük düşürecek, uluslararası alanda haksız bir ithamla karşı karşıya bırakacak suçlamalara karşı önce onların hakikat arayışı içerisinde olması lazım. Daha olay cereyan ettikten birkaç saat sonra hemen hedeflerini oklarını Türkiye’ye yöneltenler demokratik ve barışçıl bir siyasetin parçası olamazlar. Türkiyelileşmekten bahsediyorlarsa önce bu ülkeye saygı göstermeyi öğrenecekler."

AdminAdmin