Gündem
Giriş Tarihi : 27-06-2015 19:09

Bahçeli ve İsmet Yılmaz'dan 7 dakikalık görüşme

AK Parti’nin Meclis Başkan adayı İsmet Yılmaz, Meclis Başkan adaylığı kapsamında gerçekleştirdiği görüşmede turları çerçevesinde MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüştü ancak Bahçeli ve Yılmaz'ın görüşmesi sadece 7 dakika sürdü.

Bahçeli ve İsmet Yılmaz'dan 7 dakikalık görüşme

AK Parti’nin Meclis Başkan adayı ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Başkan adayı olması nedeniyle başlattığı liderler turu çerçevesinde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmek üzere saat 14.00’de parti binasına geldi, ancak, MHP Genel Merkezi’ndeki bu ziyaret sadece 7 dakika sürdü.

Hürriyet'in haberine göre, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay ve AK PartiGrup Başkanvekili Ahmet Aydın ile giden Yılmaz'ı MHP Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı karşıladı. Bahçeli’nin kabul ettiği Yılmaz’ın odaya girmesi ile çıkması neredeyse bir oldu. Yılmaz, 14.10 gibi genel merkezden ayrıldı.

YILMAZ VE BAHÇELİ NE KONUŞTU?

Yılmaz, görüşme sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

bahceli-ismet-yilmaz-gorusme.jpg

İşte Yılmaz'ın o açıklaması: 

25. dönem milletvekili seçimine müteakip oluşan parlamentonun yasama döneminin birinci bölümüne ilişkin Başkan adaylığı için hiçbir parti tek başına çoğunluğu sağlayıp kendi adayını seçtirme durumunda değil. Dolayısıyla, bir başka partinin desteğine ilişkin var. Birinci ve ikinci turda 367, üçüncü turda 276, dördüncü turda da 276'yı alamazsa en çok oyu alan iki tane aday tekrar başkanlık yarışına girecek. 

Biz, bugün MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'den randevu talep etmiştik. Sağolsun onlar da kabul ettiler. Zor dönemlerde bu ülkenin birliğine, beraberliğine, bütünlüğüne kendilerinin çok hayırlı kararlar verdiğini aziz milletimiz de görmüştür. 

Biz de bu Türkiye'nin döneminde uzlaşmanın, seçim sonuçları bir uzlaşmayı ortaya çıkardı. Bu uzlaşmanın olacağı bir dönemde Sayın Genel Başkan'dan destek talep ettik. O da gelişen süreç içerisinde hayırlısını ve gelişen sürecin de sonuçları ortaya çıkaracağını söyledi. 

Şimdiden TBMM Başkanlığı seçimleri milletimize hayırlı uğurlu olsun diyorum.

Yılmaz, açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını cevaplamadı.

AdminAdmin