Gündem
Giriş Tarihi : 30-06-2015 21:01

Bahçeli'den son dakika Meclis Başkanlığı açıklaması

MHP lideri Devlet Bahçeli Meclis Başkanlığı 1. turunun ardından son dakika açıklama yaptı. Bahçeli, "Eğer yarın HDP, Deniz Baykal'a desteğini açıklarsa, biz Baykal'a oy vermeyiz" dedi.

Bahçeli'den son dakika Meclis Başkanlığı açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet BahçeliTBMM Başkanlığı için son dakika açıklama yaptı. Bahçeli, HDP'nin yarınki turda Deniz Baykal'a destek vereceğini açıklaması durumunda partisinin Baykal'a oy vermeyeceğini açıkladı. 

Radikal yazarı Murat Yetkin'e konuşan Bahçeli, TBMM Başkanlığı seçiminin 1. turunun tamamlanmasıyla ortaya çıkan tablonun ardından, "Eğer HDP yarın Meclis başkanlığı için Deniz Baykal'a desteğini açıklarsa, biz asla Deniz Baykal'a oy vermeyiz" dedi.

BAHÇELİ AÇIKLIK GETİRDİ:AK PARTİ TABANI MHP'Yİ Mİ İSTİYOR?

Devlet Bahçeli, Yetkin'e yaptığı açıklamada, AK Parti yönetiminin "tabanımız MHP'yi istiyor" açıklamalarının da tam bir 'kara propaganda' olduğunu belirterek, en son bu açıklamayı yapan Beşir Atalay'ın MHP'nin çözülme, hükümetin ise çözüm süreci dediği konuda randevu istediğini ve reddettiklerini vurguladı.

bahceli.20150630174648.jpg



İŞTE BİRİNCİ TUR OYLAMA SONUÇLARI

Meclis'teki birinci tur oylama sonuçları açıklandı. İşte adayların aldığı oylar;

İsmet Yılmaz (AK Parti adayı) : 256
Deniz Baykal (CHP adayı) 125
Ekmeleddin İhsanoğlu (MHP adayı) : 81
Dengir Mir Mehmet Fırat (HDP aday) : 81
GEÇİRSİZ sayılan oy sayısı : 0
BOŞ OY : 2
Meclis Başkanlığı oturumuna katılan milletvekili sayısı : 545

AK PARTİ VE CHP'DE FİRE!

AK Parti ve CHP'de fire görünüyor. Bu tabloya bakıldığında seçilmek için gereken oya kimse ulaşamadığı için Meclis Başkanı seçimi ikinci tura geçildi. 

MHP VE HDP SÜRPRİZİ

AK Parti'de başkanlık seçimi oylamasında 2 fire verirken Deniz Baykal'ın oy kullanamadığı seçimde CHP 6 fire verdi. Sürpriz ise Meclis'te 80'er milletvekili bulunanMHP ve HDP'de yaşandı. Her iki partinin adaylarına da 1 fazla oy çıktı. Bu da MHP ve HDP adaylarına hangi partiden oy verildiği merakı yarattı. 

AdminAdmin