Gündem
Giriş Tarihi : 02-07-2015 21:36

MHP'li Halaçoğlu yeni hükümeti açıkladı!

MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, koalisyon görüşmelerinde barometrenin AK Parti-CHP koalisyonunu işaret ettiğini söyledi.

MHP'li Halaçoğlu yeni hükümeti açıkladı!

MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Devlet Bahçeli'nin Meclis Başkanlığı seçimlerindeki tutumuyla, MHP üzerinde oynanan oyunların bozulduğunu söyledi. Koalisyonda barometrenin AK Parti-CHP hükümetinden yana olduğunu iddia eden Halaçoğlu, koalisyon görüşmelerinde MHP'nin yolsuzluklarla ilgili şartlarının olduğunu ve bundan kesinlikle taviz vermeyeceklerini söyledi.

Yusuf Halaçoğlu, CNN Türk'te koalisyongörüşmeleri ve Meclis'teki başkanlık seçimleriyle ilgili soruları cevapladı. Koalisyon ihtimalinin AK Parti-CHP'den yana ağır bastığını söyleyen Halaçoğlu, ibrenin de bu iki partiyi gösterdiğini kaydetti. Halaçoğlu şöyle konuştu;

"AK Parti ile CHP arasında sıcak ilişkiler var. Bir takım karşılıklı söylemler var ve bunlar MHP ile yakınlığa göre birbirlerine daha yakın gözüküyorlar. Bizim ortaya koyduğumuz, özellikle yolsuzlukla ilgili meseleler çok farklı yerlere uzandığı için AK Parti'nin çok fazla yanaşacağını düşünmüyorum. Biz de yolsuzluklar konusunda taviz vermemiz söz konusu değil. CHP ise bu konuda taviz verdi biliyorsunuz. Barometre o tarafa kaydı diyebiliriz. 

"MHP OYNANAN OYUNU BOZDU"

Çok daha kaymışken ve Baykal seçilmiş olsaydı bugün kurulabilecekken, bu biraz ters tepti. Aslında tüm mesele MHP'nin yüzde 10 barajı altında kalması için oynanan oyunların hepsi bunun içerisindeydi. 

Bakın AK Parti ile MHP'yi sürekli bir araya getirmeye çalışanlar, MHP ile CHP'yi dışarıdan HDP destekli koalisyon için uğraşanlar var. Bu ihtimaller MHP'yi bitirirdi. Dolayısıyla bunlara oynadılar. Biz Deniz Baykal'ı destekleseydik ve seçilseydi, kurulacak hükümette yapılacak anayasa değişikliğinde Türklük maddesi de çıkarılacaktı ve MHP tarafından seçilmiş bir başkanın aracılığıyla değiştirildiği için yine MHP'ye yüklenilecekti. Açıkçası oyun bozuldu."
 

AdminAdmin