Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 28-08-2015 19:59

“SİVAS ELLERİNDE KİTAP OKUNUR VE KİTABA DOKUN”

Sivas 4. Kitap Günleri Basın Toplantısı Valilik Dr. Hasan CANPOLAT Toplantı Salonunda yapıldı.

“SİVAS ELLERİNDE KİTAP OKUNUR VE KİTABA DOKUN”

     Sivas 4. Kitap Günleri Basın Toplantısı Valilik Dr. Hasan CANPOLAT Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya Vali Âlim BARUT’ un yanı sıra; Vali Yardımcıları Salih AYHAN(İl Özel İdaresi Genel Sekreteri) ve Sezgin ÜÇÜNCÜ, Belediye Başkanı Yardımcısı Erdal KARACA, Rektör Vekili Prof. Dr. Ertan BUYRUK, İlimiz yazılı ve görsel basın mensupları katıldı.

 

     Vali Âlim BARUT toplantıda yaptığı konuşmada: “96. yılında ‘4 Eylül Sivas Kültür ve Sanat Şenlikleri’ programı içinde yer alacak ve Sivas Valiliği koordinesinde İl Özel İdaresi tarafından düzenlenen Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi ve birçok il müdürlüğümüzün destekleriyle yürütülen 29 Ağustos-04 Eylül 2015 tarihleri arasında yedi (7) gün olarak planlanan ve yoğun bir şekilde devam eden Sivas 4. Kitap Günleri etkinliği çalışmalarında sona gelinmiştir.

 

     Edindiğimiz tecrübelerle her yıl bir önceki yıldan daha profesyonel ve daha kapsamlı bir çalışma yürüterek kitapseverlerin beğenisine sunmaya özen gösteriyoruz.

2015 yılının Şemsi Sivası̂ yılı olması dolayısıyla bu yıl kitap günlerini de Şemsi Sivası̂ Anısına düzenlediğimizi belirtmek isterim.

 

     Sivas Ellerinde Kitap Okunur ana teması ile yürüttüğümüz Sivas 4. Kitap Günlerine 90 stant kurularak 120’nin üzerinde yayınevi katılacak birçok yayın yer alacaktır. Hem Buruciye Medresesi’nde hem de stantlarda 150’ ye yakın etkinlik gerçekleştirilecektir. Program kapsamında, Tarihten Edebiyata, Siyasetten Çocuk Gelişimine, Güncel hayattan Şiire kadar farklı konuda ülkemize kitap, yazı ve fikirleriyle katkılarda bulunmuş birçok yazar ve akademisyenin katılımlarıyla paneller, söyleşiler ve imza günleri düzenlenecektir. Kitap günleri ile ilgili tüm bilgilere sivaskitapfuari.com adresinden ulaşılabilmektedir.

 

    Ayrıca kitap günlerinde sosyal sorumluluk projeleri olarak yapılan,  çocuklarla okuma etkinliğinin bu yıl ki teması Çanakkale olarak belirlenmiştir. Bununla birlikte etkinlik süresince fuar alanına kitap kumbarası yerleştirilecek ve fuar sonrasında toplanan kitaplarla ihtiyacı olan bir köy okuluna kütüphane oluşturulacaktır. Yine TRT 1 ekranlarında yayınlanan Milat Dizisi oyuncuları ile okuma üzerine söyleşi yapılacaktır.

       Bu yıl, yazar ve etkinliklerin belirlenmesinde hem anket çalışmaları hem de sosyal medya üzerinden halkın görüşlerine de yer verildiğini belirtmek isterim.

       Başta İl Özel İdaremiz olmak üzere emeği geçen bütün kamu, kurum ve kuruluşlarımıza ve bu etkinliklerin Sivas’ımıza ve Türkiye’mize duyurulmasındaki katkılarınız için siz basın mensuplarına da teşekkür ediyor, “Sivas Ellerinde Kitap Okunur ve Kitaba Dokun” un diyerek tüm kitap dostlarının katılımlarını bekliyoruz.” ifadelerinde bulundu. 

       Vali Âlim BARUT, 4. Kitap Günleri Basın Toplantısı programı sonrasında kurulum aşamasında olan stantları, yetkililerden bilgi alarak yerinde inceledi.

AdminAdmin