Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 15-09-2015 21:13

ÜNİVERSİTE DURAĞINDA İLGİNÇ UYGULAMA

Öğretim döneminin başlaması ile yoğun bir kalabalığa sahne olan Cumhuriyet Üniversitesinde ulaşın konusunda ilginçlikler yaşanmaya başladı.

ÜNİVERSİTE DURAĞINDA İLGİNÇ UYGULAMA

Bir yandan öğrenciler diğer yandan hasta yakınları Cumhuriyet Üniversitesi içerisindeki otobüs duraklarındaki kalabalığı artırdı. Otobüs durağında oluşan uzun kuyruklar bir yana  halk otobüslerine biniş sırasında ortaya konulan uygulama ilginçliği ile dikkat çekti.

İşhan Toki´den dolanan ve Merkeze giden halk otobüslerinde durum normal olurken Cumhuriyet Üniversitesinden direk şehir merkezine gelen otobüslerde vatandalar ikiye ayrılıyor.

Cumhuriyet Üniversitesi içersinde bulunan durakta öğrenci ve vatandaşların oluşturduğu kuyruklar oturmak isteyenler ayakta gitmek isteyenler olmak üzere görevliler tarafından iki guruba ayrılıyor. Durağın alt kısmında oluşan kuyrukta bulunanlar oturarak gitmek isteyen yukarı tarafında oluşan kuyruklar ise ayakta gitmek isteyenler olarak ayrıştırıldığı dikkat çekti.

Halk otobüslerinin durağa yanaşması ile birlikte otobüslere ilk önce oturarak gitmek isteyen vatandaşlar bindirilirken durağın üst kısmında bulunan vatandaşlar ise koltukların dolmasını beklemek ve ondan sonra binmek zorunda kalıyor.  Durumu bilmeyen kişiler ise durak görevlilerinin ‘‘Oturarak gitmek isteyenler durağın aşağı tarafında sıraya geçsin´´ ikazı ile hangi tarafta sıraya gireceklerinden haberdar oluyorlar.

Bu uygulamanın nasıl ve neden çıktığı bilinmiyor ama vatandaşların şehre ulaşabilmek için uzun süre kuyrukta beklemek zorunda kalmaya devam ediyor.

Ahmet Çınar

AdminAdmin