Sivas
Giriş Tarihi : 12-10-2015 22:51

Ankara'daki Patlamada Hayatını Kaybeden Ziya Saygın, Sivas'ta Toprağa Verildi

Ankara’da meydana gelen terör saldırısı sonrası hayatını kaybeden Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Gebze İlçe Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gebze ilçe yöneticisi Ziya Saygın, memleketi Sivas’ta toprağa verildi.

Ankara'daki Patlamada Hayatını Kaybeden Ziya Saygın, Sivas'ta Toprağa Verildi


Ankara’da yapılmak istenen Barış Mitingi öncesi toplanma alanı olan Tren Garı önünde meydana gelen patlama sonrası can veren 56 yaşındaki Ziya Saygın, son yolculuğuna Sivas’tan uğurlandı.

 

Dün akşam baba ocağı Sivas’ın Düvova Köyü’ne getirilen Saygın'ın cenazesi Cemevi’nden kaldırıldı. Cemevi önünde yapılan konuşmalar sırasında sık sık slogan atıldı. Cenazenin namaz için omuzlarda cemevi önüne getirilmesi sırasında yakınları gözyaşlarını tutamadı.

 

Hayatını kaybeden Saygın'ın Van’da askerlik yapan oğlu Taylan ile öğrenci olan kızı Dilan tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Ziya Saygın'ın kızı Dilan, “Uyansana baba, duy sesimi” şeklinde ağıt yaktı.

 

 

Kılınan cenaze namazının ardından Ziya Saygın, köy mezarlığında toprağa verildi. Cenazeye CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Cem Vakfı Şube Başkanı Ali Dağ, CHP milletvekili adayları ile KESK’e bağlı sendika üyeleri ve Ziya Saygın’ın ailesi, arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. 2 çocuk babası Ziya Saygın’ın ESP Gebze İlçe Başkanı ve HDP Gebze İlçe yöneticiliği yaptığı kaydedildi.

AdminAdmin