Spor
Giriş Tarihi : 28-10-2015 20:28

Sağlık Çalışanlarından Teröre Tepki

Sivas’ta sağlık çalışanları, son zamanlarda kendilerine yönelik artan terör saldırılarına tepki gösterdi.

Sağlık Çalışanlarından Teröre Tepki

Sivas’ta sağlık çalışanları, son zamanlarda kendilerine yönelik artan terör saldırılarına tepki gösterdi. Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan toplanan sağlık çalışanları, ‘Terör değil; kardeşlik diyen gönüller, şifa veren eller kazanacak’ yazılı pankart önünde yapılan basın açıklamasıyla terör olaylarını lanetledi. 

Sağlık Çalışanları adına açıklama yapan Sağlık Müdürü Dr. Adil Kaya, “Terör bizi asla yıldırmayacak ve asla amacına ulaşamayacaktır. Terör değil; kardeşlik diyen gönüller, Şifa veren eller kazanacak.” dedi.


Sağlık Müdürü Kaya, haziran ayından bu yana tırmanışa geçen saldırılarla, genç, yaşlı, çocuk ve bebek demeden tüm halkı hedef alan terör örgütünün, sağlık çalışanlarına, ambulanslara ve hastanelere yönelik alçakça saldırına devam ettiğini söyledi.

“BU ÇİRKİN SALDIRILARI KINIYORUZ”

Terör örgütü mensuplarının sağlık çalışanlarını şehit ederek ve sağlık kurumlarına saldırarak hizmetlerini aksatmaya çalıştığını dile getiren Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "3 sağlık çalışanımız terör örgütünün gerçekleştirdiği alçakça saldırılarda hayatını kaybetti. Aile hekimimiz Dr. Abdullah Biroğul memleketi Diyarbakır’da, sağlık memurumuz EyüpErgen ve ambulans şoförü Şeyhmus Dursun memleketleri Şırnak’ta uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit edildiler. Onlarca çalışanımız alıkonuldu, ambulanslarımıza, hastanelerimize ateş edildi. Sağlık hizmetleri aksatılmaya çalışıldı. Son olarak HakkariŞemdinli’deki Devlet Hastanemiz bombalı saldırı sonucunda neredeyse kullanılamaz hale getirildi. En büyük zararı Şemdinli’de bizlerden sağlık hizmet bekleyen halkımız gördü. Vatandaşımızın en temel haklarından olan sağlık hakkının engellemesine yönelik bu çirkin saldırıları planlayanları ve gerçekleştirenleri şiddetle lanetliyoruz.” 

“TERÖR BİZİ ASLA YILDIRMAYACAK”

“Tek amaçları hayat kurtarmak, insanımızın sağlığına hizmet etmek olan çalışanlarımızın bu tür saldırılara maruz kalması asla kabul edilemez” diyen Sağlık Müdürü Kaya sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sağlık hizmetlerini engelleyerek devlet kurumlarını itibarsızlaştırmayı amaçlayan bu saldırılar en çok da bölge insanımıza zarar vermekte, onların en temel ve en doğal insani hakkı olan sağlık hizmetlerine ulaşımını güçleştirmektedir. Çalışanlarımızın ve masum insanların hayatlarına kastedilerek gerçekleştirilen bu eylemler, terör örgütünün insani değerlerden ne kadar uzaklaştığının da kanıtı niteliğindedir. Terör bizi asla yıldırmayacak ve asla amacına ulaşamayacaktır. “Terör değil; kardeşlik diyen gönüller, Şifa veren eller kazanacak” 

AdminAdmin