Gündem
Giriş Tarihi : 24-11-2015 16:46

Davutoğlu'ndan Rus uçağıyla ilgili açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu, sabah saatlerinde düşürülen Rus uçağıyla ilgili açıklama yaptı. Davutoğlu: ''Ne gerekiyorsa yapacağımızı tüm dünya bilsin'' dedi.

Davutoğlu'ndan Rus uçağıyla ilgili açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu, düşürülen Rus uçağıyla ilgili açıklama yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu 24 Kasım öğretmenler Günü nedeniyle 81 ilden gelen öğretmenlere Çankaya Köşkü'nde yemek verdi.

Davutoğlu burada yaptığı konuşmada düşürülen Rusya uçağı hakkında açıklama yaptı.

HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞI YAPARIZ

Davutoğlu şunları söyledi: Sınırlarımızın güvenliği, ülkemizin bu ateş çemberi içinde bekası, vatandaşlarımızın hayatı ve izzeti söz konusu olduğunda her türlü fedakarlığı yapacağımızı ve her türlü tedbiri alacağımızı da cümle alemin bilmesini isteriz.

BİZ BU YAKLAMIŞIMI BENİMSEMİYORUZ

Bugün Türk hava sahasını ihlal eden uçaklara dönük olarak silahlı kuvvetlerimizin anında gösterdiği tepkiyi de bu çerçevede ele almak lazım. Biz hiçbir şekilde herhangi bir ülkenin toprağında gözü olan bir yaklaşımı benimsemiyoruz.

SINIRIMIZI KİM İHLAL EDERSE TEBDİR ALMAK HAKKIMIZ

Ama herkesin de bilmesi lazım ki defaatle uyarılara rağmen, geçen pazar günü Çankaya'da yaptığımız güvenlik zirvesinde bir kez daha teyit etmemize rağmen hava ve kara sınırlarımızı kim ihlal ederse ona karşı her türlü tedbiri almak hem uluslararası hakkımızdır hem de ulusal görevimizdir.

KAMUOYUNA ÇAĞRIDA BULUNUYORUM

Buradan da bütün dünyaya uluslararası kamuoyuna şu çağrıda bulunuyorum. Gelin Suriye’deki yangını söndürelim. Bunun yerine bayırbucak Türkmenlerine, Araplara kürtlere Türkmenlere ateş yağdıran kim olursa olsun, ister Suriye rejimi, ister terör örgütleri, isterse dışardan mesajımız açıktır. Suriye halkı barış ve onur içinde yaşama hakkına sahiptir.

NE GEREKİYORSA YAPACAĞIMIZI TÜM DÜNYA BİLSİN

"Türkiye ve çevresinde barışı ikame etmek, ülkemizin güvenliğini teminat altına almak için ne gerekiyorsa yapacağımızı tüm dünya bilsin. Gelin Suriye'deki ateşi söndürelim."

AdminAdmin