Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 20-12-2015 22:11

SURİYELİ C.Ü. ÖĞRENCİLERİ, ÜLKELERİNDEKİ İÇ SAVAŞI ANLATAN OYUNU SERGİLEDİ

Cumhuriyet Üniversitesi'nde (C.Ü.) eğitim gören Suriyeli öğrenciler, ülkelerinde yaşanan iç savaşı tiyatro oyunu ile anlattı.

SURİYELİ C.Ü. ÖĞRENCİLERİ, ÜLKELERİNDEKİ İÇ SAVAŞI ANLATAN OYUNU SERGİLEDİ

 

Cumhuriyet Üniversitesi'nde (C.Ü.) eğitim gören Suriyeli öğrenciler, ülkelerinde yaşanan iç savaşı tiyatro oyunu ile anlattı. Suriyeli 20 öğrenci, Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Sivas Şubesinin öncülüğünde bir tiyatro oyunu hazırladı.

 

Tarihi Buruciye Medresesi yanında sergilenen oyunda, Suriye'de yaşanan iç savaş anlatılarak IŞİD ve Esat'ın bölgede gerçekleştirdikleri katliama dikkat çekildi. Yaklaşık yarım saat süren oyunu çok sayıda vatandaş izledi. İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Abdullah Hamutlak 3 yıl önce Türkiye'ye geldiğini ve bir haftadır oyuna hazırlandıklarını belirterek, "Suriye'deki savaşı insanlara göstermek için bu oyunu hazırladık. Suriye'de kimlerin Esat'a destek verdiğini insanlara göstermek istedik" dedi.

 

 

Esad'ın Suriye halkını öldürmek için Lübnan, İran ve Rusya'dan destek aldığını ifade eden Hamutlak, "IŞİD geldi şeriat uyguluyor ama kendisinin İslam ile hiç alakası yok. Bunu anlatmaya çalıştık" diye konuştu.

AdminAdmin