Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 24-12-2015 01:08

REKTÖR KOCACIK’TAN SİVAS’A DEV PROJE

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü, Sivas’a bin 500 kişilik konferans salonu olan dev bir kültür merkezi kazandırmaya hazırlanıyor

REKTÖR KOCACIK’TAN SİVAS’A DEV PROJE

Üniversite kampusu içerisinde 32 bin 900 metrekarelik bir alana inşa edilecek kültür merkezi; bin 500 kişilik ana salon ve 150’şer kişilik ek salonları ile kapsamlı ve büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek. CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Sivas’ta büyük bir eksikliği giderecek proje için ihale aşamasına geldiklerini söyledi

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, üniversite kampusu içerisine inşa edilecek, kültür merkezi projesi için tüm hazırlıkların tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağını söyledi. 32 bin 900 metrekarelik bir alanda hayata geçirilecek projenin 11 bin 900 metrekare inşaat alanı ve donatıları ile Sivas’ın ihtiyaçlarına cevap verecek düzeyde olacağını belirten Kocacık, bahar aylarında temel atmayı hedeflediklerini belirtti.

Kocacık; şu ifadeleri kullandı:

“Şuanda mevcut olan konferans salonumuz 480 kişilik. 41. Yıla girdiğimiz bir üniversitede 480 kişilik konferans salonu özellikle uluslar arası ve geniş çaplı etkinliklerimiz için yeterli olmuyor. En az 1000 kişilik salonlara ihtiyaç duyulan bazı etkinlikler maalesef başka üniversitelere gidiyor. Dolayısıyla böyle bir ihtiyaç hâsıl oldu. Biz de buna binaen göreve başladığımız tarihlerde böyle bir hazırlık yaptık. Acaba hem Sivas’a hem üniversitemize hizmet verecek şekilde daha geniş bir konferans salonu, kültür merkezi planlayalım mı diye. Bu düşünceden hareketle ana salonu bin 500 metrekare olacak şekilde bir konferans salonu, kültür merkezi planladık. Kültür merkezimizde ayrıca 3 adet 150’şer kişilik salon ve bir de 48 kişilik küçük salon olacak. Bununla birlikte; 4 adet sanatçı odası, 1 adet sanatçı dinlenme odası, protokol salonu, iki adet toplantı salonu, 19 adet büro, bir kafeterya, mutfak hazırlık bölümleri, teknik hacimler, fuaye, erkek-kadın, engelli tuvaletlerinin hepsi olacak. Ön ve arka sahne olmak üzere toplam 750 metrekarelik bir sahne alanına sahip olacak. Ön sahne 330 metrekare olacak. Oldukça geniş nitelikli bir kültür merkezini Sivas’a kazandırmış olacağız.

Projemizin 11 bin 900 metre kare inşaat alanı olacak. Bina, çevre düzenleme, otopark, yürüyüş yollarının hepsi beraber hesap edildiğinde 32 bin 900 metrekarelik bir çalışma bizi bekliyor. İnşallah önümüzdeki günlerde bunun proje ihalesi yapılacak ve inşaatına kısa sürede başlamayı planlıyoruz.  Bittiğinde de sadece üniversitemiz için değil, şehrimiz için de büyük bir eksikliği giderecektir. Her türlü ulusal, uluslararası çapta etkinliği üniversitemizde gerçekleştirebileceğiz. Şehrimizin ileri gelen kuruluşlarının hepsine tahsis edebileceğimiz bir konferans salonu planlıyoruz. Bahara büyük ihtimalle inşaat çalışmalarına başlamış olacağız.”

Ersan Arslan

AdminAdmin