Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 03-01-2016 16:02

ÜNİVERSİTENİN YÜZ AKI OLACAK PROJENİN TEMELİ ATTILIYOR !…

Cumhuriyet Üniversitesi’ne yapılacak olan ve sadece proje bedeli yaklaşık 500 bin TL’ye mal olduğu konuşulan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi projesinin tamamlandığı öğrenildi.

ÜNİVERSİTENİN YÜZ AKI OLACAK PROJENİN TEMELİ ATTILIYOR !…

Rektör Prof.Dr. Faruk Kocacık konuyla basına yaptığı bilgilendirmede; “Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Sivas’ta emsali olmayan, üniversitemizin yüz akı olacak olan yeni bir proje.  Proje ihalesi bitti. 2016’nın ilk aylarında inşaat ihalesi yapılacak.” dedi

C.Ü. Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, 2016 yılında temeli atılacak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile ilgili son gelişmeleri paylaştı. Değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Kocacık,  yeni hastane projesinin tamamlandığını, 2016 yılının ilk aylarında ise inşaat ihalesinin gerçekleştirileceğini belirtti. Kocacık, hastane binası tamamlandığında mevcut hastanedeki bazı sıkışık birimlerin de bu binaya taşınacağını söyledi.

Projenin Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın destekleri ile hayatiyet kazanacağını belirten Rektör Kocacık, desteklerinden dolayı Bakan Yılmaz’a teşekkür etti.

Rektör Kocacık; “Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi projemiz yakında hayatiyet kazanacak. Onunla ilgili hazırlıklarımız bitti. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemizin proje olarak kabul edilmesinde Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz’ın emeği ve çabaları çok büyük. Kendisi sağ olsun bu projemizin kabulü için bizzat Kalkınma Bakanlığı’ndan randevu alarak bizi de götürdü.  Orada bu projeyi anlattık onlar da uygun gördüler ve bu şekilde onaylandı. Hem Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz’a hem de Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz’a bize sağladıkları imkân için teşekkür ederiz.”

Proje ilgili detaylara değinen Kocacık, şu ifadeleri kullandı:

“Hastanemizin toplam inşaat alanı 37 bin metrekare. Mevcut hastanemizin yanında tek katlı bir yemekhane var bu bina yıkılacak ve oraya yapılacak. Burada Kadın Doğum Çocuk Acil Servisi olacak, 11 oda, 1 adet seminer salonu olacak. Ayrıca Kadın Doğum Poliklinikleri olacak. Burada 32 adet oda, 1 adet toplantı salonu bulunacak. Doğum hanemiz olacak. Burada, 6 adet doğum odası, 6 adet odamız bulunacak. Yine kadın doğum yoğun bakımı olacak. Burada 9 adet arena tipi oda ile 1 adet izolasyon odası bulunacak. Pediatri polikliniklerimiz olacak. Burada 30 adet oda 2 adet toplantı salonu bulunacak.  10 adet odamızın bulunacağı Çocuk Cerrahisi polikliniklerimiz olacak. Yine, Pediatri Yeni Doğan Yoğun Bakım birimimiz olacak. Burada da 52 adet 3. Sınıf yeni doğan yoğun bakım odası, 8 adet izolasyon odası olacak. Pediatri Çocuk Yoğun Bakım’da da 10 adet arena tipi yoğun bakım odası ve izolasyon odası olacak. Bunun yanı sıra binamızda ortak alanlar da bulunacak. Bunlar; 312 ve 408’er kişilik 2 adet yemekhane, mutfak, eğitim üniteleri, 3 adet oda, 1 adet simülasyon odası, 2 adet laboratuar, 4 adet seminer odasından oluşacak. 230 Yataklı servis katlarımız olacak. Bu katlarımızda 96 adet tek kişilik yataklı oda, 48 adet çift kişilik yataklı oda, 18 adet özel oda, 18 adet anne odası bulunacak. 11 adet hasta hazırlık odası, 4 adet ameliyathane ve buna ilave olarak da bay-bayan asepsi dediğimiz birimler olacak. Genel alanlara da baktığımızda 20 yataklı genel sığınak, 1 adet sığınak, 1 adet çamaşırhane, kazan dairesi, kafeterya ve katlarda teknik hizmet odaları bulunacak. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Sivas’ta emsali olmayan, üniversitemizin yüz akı olacak olan yeni bir proje.  Proje ihalesi bitti. 2016’nın ilk aylarında inşaat ihalesi yapılacak.

Bu hastanemiz 7 kat olacağı için bazı katlarına da hastanemizde sıkışık olan bazı birimleri de oraya taşıyacağız. Mesela Tüp Bebek Merkezimizi bu katlardan birini bu binaya taşıyabiliriz. Hastanemizdeki kadın doğum ve pediatri bölümleri buraya taşınınca mevcut binamızda bir rahatlama olacak. Burada boşalacak alanları açılacak yeni birimler için kullanacağız.”

AdminAdmin