Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 28-01-2016 23:29

KOCACIK: “AĞIRLIK PAYINI EĞİTİME VERDİK”

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık, “2015 yılında üniversitemizin yatırım bütçesi 52 milyon 830 bin TL olarak gerçekleştirildi” dedi.

KOCACIK: “AĞIRLIK PAYINI EĞİTİME VERDİK”

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık, “2015 yılında üniversitemizin yatırım bütçesi 52 milyon 830 bin TL olarak gerçekleştirildi. 2016 yılında 49 milyon 25 bin TL´lik bir bütçemiz var. Bütçemiz azalmadı. Şöyle ki, 52 milyon 830 bin TL´lik 2015 yılı bütçesi daha önce 38 milyon TL idi. Kalkınma Bakanlığı´ndan sonradan ek ödenek aldık. Ayrıca 10 milyon TL de kendi öz gelirlerimizden kazanç sağladık. Bunu da ekledik. İnşallah 2016´daki bu 49 milyon TL´yi de daha güzel yatırımlar, daha güzel hizmetler vermek için 60 milyon TL´ye çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Rektör Kocacık, “2015 yılındaki  52 milyon 830 bin TL´lik bütçemizi  4 proje başlığı altında harcadık. Birincisi eğitim, ikincisi sağlık, üçüncüsü beden eğitimi sektörü ve dördüncüsü de teknolojik araştırmalar. Ağırlık payını eğitime verdik. Üniversite olarak da olması gereken bu. Eğitim sektöründe 5 alt başlığımız var. Bunları da sırasıyla etüt projeleri, kampüs altyapı, derslik ve merkezi birimler, muhtelif işler ve yayım alımları şeklinde ifade edebilirim. Bu 5 proje içerisinde en ağırlıklı olan da derslik ve merkezi birimler. Biliyorsunuz üniversitemiz 9 Şubat 1974´te kurulmuştu. İnşallah 9 Şubat 2016´da 42. yılımızı kutlayacağız. 42 yıllık üniversite olunca kampüsü yenilememiz gerekiyor.

Eğitim sektöründeki derslik ve merkezi birimleri de yapmak zorunda kalıyoruz. İkinci merkezi kütüphane ve yeni bir konferans salonu yapılacak inşallah. Biz buna yeni kültür merkezi diyeceğiz ve bin 500 kişilik olacak inşallah. Projesi bu ay ihaleye çıkıyor. Bunlara ilave 2016 bütçesi için Kalkınma Bakanlığı´na sunduğumuz tekliflerimiz var. Onlar henüz gerçekleşmedi” dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi´ne daha fazla yatırım yapılması gerektiğini kaydeden Kocacık,  “Daha  fazlası gerekiyor. Ama devlet üniversiteyiz. Her şeyi bütçemize göre yapmamız gerekiyor. En ekonomik, en verimli şekilde adımlarımızı atmamız gerekiyor. Zaten bunları  bilerekten göreve başladığım süreçte hemen bir strateji planı yapmıştık. Strateji planımızda neler yapılacağını harfiyen belirledik. Bu stratejik plana uygun adımlar atmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bütün bu yatırımları sağlayan başta devletimize, vekillerimize, Sayın İsmet Yılmaz´a teşekkür ediyorum. Bu işbirliğinin Sivas´a güzel katkılara  vesile olacağına inanıyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

AdminAdmin