Gündem
Giriş Tarihi : 02-02-2016 22:51

4 bin hakim ve savcının görev yerleri değişecek

HSYK, atamalarla ilgili kararnamelerini mart ve haziran aylarında yayımlamayı planlıyor. Kararnamelerle 4 bin hakim ve savcının görev yerleri değişecek

4 bin hakim ve savcının görev yerleri değişecek
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Dairesi, 4 bin hakim ve savcının görev yerini değiştirecek kararname için hazırlıklara başladı.

Bölge Adliye Mahkemeleri'nin (istinaf mahkemeleri) 20 Temmuz'da faaliyete geçecek olması nedeniyle kararname çalışmalarını hızlandıran HSYK 1. Dairesi, istinaf ve Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri'ne ilişkin 2016 ana kararnamelerinin takvimini belirledi.

Buna göre ilk kararname, ilk derece mahkemelerinin (adliye mahkemeleri) verdiği kararlara karşı yapılacak başvuruları inceleme görevi verilen istinaf mahkemelerine ilişkin olacak. 1. Daire tarafından, bu mahkemelerde görev yapacak bin 500 hakim ve savcıyı belirleyecek kararnameyi 18 Mart'a kadar yayımlamayı hedefleniyor.

SMS'LE BİLGİ VERİLECEK

Daire, 2 bin 500 civarında hakim ve savcıyı ilgilendiren yaz kararnamesini de 6 Haziran'a kadar yayımlamayı planlıyor. Daire, bu kapsamda hakim ve savcıların atanma taleplerini de almaya başladı. Ancak, atanma talebinde bulunmayan kişiler de kararnameye dahil edilebilecek. Bu kişilerin önemli bir kısmının ise "paralel yapı"ya yakın hakim ve savcılardan oluşacağı iddia ediliyor.

Kararnameye dahil edilen yargı mensupları SMS ile bilgilendirilecek.

AdminAdmin