Gündem
Giriş Tarihi : 03-02-2016 23:16

Balbay: "FETÖ’cü Cumhuriyet yazılarımı kesti"

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, Cumhuriyet gazetesindeki yazılarına son verildiğini bildirdi. Facebook Twitter Linkedin Google Gönder

Balbay:

Balbay, yaptığı yazılı açıklamada, CHP’nin 35. Olağan Kurultayı’ndaki genel başkanlık aday adaylığı sebebiyle yazılarına ara verdiğini hatırlatarak, 8 Kasım günü gazetedeki köşesinde “izindeyim” başlıklı yazıyla okurlardan ocak ayı sonuna kadar izin aldığını belirtti.      

Mustafa Balbay, 25 Ocak’ta Cumhuriyet Vakfı Başkanı’nı arayarak şubat başında yazılara başlamak istediğini ilettiğini, 1 Şubat Pazartesi günü “yeniden merhaba” başlıklı yazısını gazeteye gönderdiğini, ancak yayınlanmadığını ifade etti. Gazete yönetiminin, kendisiyle ilgili kararın yazılı iletilmesine de olumsuz cevap aldığını vurgulayan Balbay, açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu: “Hem gazete sayfalarında, insanların kendisinden habersiz karar alınıyor, haksızlık yapılıyor diyeceksiniz sonra da bana bunu yapacaksınız. Ben yüzünüze başka, arkanızdan başka konuşmam. Bu tablo Cumhuriyet’te ‘Fetoculuktan Kürtçülüğe kadar her şey serbest ama CHP milletvekili olarak yazı yazmak yasak’ diye özetlenecek bir tablodur. Üstelik ben bu gazete için bedel ödedim. Açın iddianameye benimle ilgili bölüm Cumhuriyet’le başlıyor Cumhuriyet’le bitiyor.”     

AdminAdmin