Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 29-02-2016 17:02

REKTÖR KOCACIK SURİYELİ ÖĞRENCİLERE SAHİP ÇIKIYOR...

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Sami Hizmetli, Prof. Dr. Ertan Buyruk, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Ömer Poyraz, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Gülderen Bostancı, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Adnan Taşkın ve basın mensuplarıyla birlikte Üniversite eğitimlerine devam eden Suriyeli öğrencilerle öğlen yemeğinde buluştu.

REKTÖR KOCACIK SURİYELİ ÖĞRENCİLERE SAHİP ÇIKIYOR...

 

Rektör Prof. Dr. Kocacık, Türkiye’nin her zaman Suriye ile kardeşlik bağlarını üst düzeyde tutmuş bir ülke olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Her zaman yardım etmeyi kurumsallaştırmış bir ülkeyiz. Sizlerde misafirimizsiniz. Yüze yakın öğrencimiz olduğunu biliyorum. Yönetici arkadaşlarla birlikte sizlerle beraber olup hem tanışmak,  hemde bir araya gelerek bir yemek ortamında buluşmak istedik. Sorunlarınıza yardımcı olmak amacıyla böyle bir birliktelik düşündük. Umuyorum sorunlarınız en alt düzeydedir,  varsa da sorunlarınızı çözmek bizim görevimizdir. Sorunsuz bir şekilde eğitim - öğretim hayatınızı sürdürmeniz için gayret gösteriyoruz. Yemeğe iştirak ettiğiniz için memnuniyetimi belirtmek istiyorum. Sizinle birlikte olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Eğitim öğretim hayatınızda başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Suriyeli öğrencileri temsilen konuşan Üniversite Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Osman Yasin Al-Sabah ise İstanbul’dan bursla Sivas’a geldiğini ve Sivas’tan çok memnun olduğunu söyledi.  Osman Yasin Al-Sabah konuşmasın devamında: ”Sivas çok misafirperver bir şehir. Hiçbir kötülük görmedik.” ifadelerine yer verdi.

 

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Kocacık ve yönetimi tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.

 

Yemeğin ardından Rektör Prof. Dr. Kocacık Suriyeli öğrencilerden temsilen 6 öğrenciyi makamında kabul etti. Rektör Prof. Dr. Kocacık ve yönetimi öğrencilerle sohbet ederek sorunların çözümü noktasında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

 

 

Rektör ve yönetimi ayrıca 01.03.2016 tarihinde Afganistanlı öğrencilerle de öğlen yemeğinde bir araya gelecek.



AdminAdmin