Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 12-04-2016 21:15

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNDEN ANLAMLI DAVRANIŞ...

Her yıl bahar aylarında üniversiteler tarafından gerçekleştirilen ve öğrencilerin eğlenmesini amaçlayan bahar şenlikleri bu yıl Cumhuriyet Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmeyecek. Bahar şenliklerinin iptal edilmesi ise oldukça anlamlı…

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNDEN ANLAMLI DAVRANIŞ...

Her yıl baharın gelişini müjdeleyen Nisan-Mayıs aylarında üniversiteler tarafından gerçekleştirilen bahar şenlikleri, öğrencilerin son vize ve finaller öncesinde eğlenerek stres atmalarına imkan sağlıyor. Konserler, sergiler, yarışmalar ve paneller gibi birçok etkinliğin gerçekleştirildiği bahar şenliklerinde öğrenciler eğlenerek üniversite hayatının bir başka güzelliğini yaşıyor.

Geçen yıl özellikle konserleriyle gençleri eğlendiren bahar şenlikleri bu yıl yapılmayacak. Cumhuriyet Üniversitesi´nin bu yıl bahar şenliklerini rafa kaldırma gibi bir düşüncesi söz konusu. Şenliklerin iptal edilme fikri ise oldukça anlamlı.Ülkenin zor bir süreç içerisinden geçmesi ve her gün çok sayıda şehit haberinin ulaşması nedeniyle üniversite yönetimi bahar şenliklerinin yapılmasına sıcak bakmıyor. Bu yıl bahar şenliklerini göremeyecek olan öğrenciler ise üzgün değil.

Onlar da Cumhuriyet Üniversitesi´nin bu kararına oldukça saygı gösteriyor. Büyük çoğunluğu kendi yaşıtları olan asker ve polislerin ömürlerinin baharında bu ülke için can vermesini gözardı edemeyeceklerini belirten öğrenciler, bu kadar şehit verirken kendilerinin gülüp eğlenmesinin zaten abest olacağı kanaatinde… Öğrencilerin de bu desteği ile bu yıl Cumhuriyet Üniversitesinde özellikle konserlerin yer almayacağı bir bahar karşılaması yapılacak. Söyleşi, panel gibi etkinliklerin düşünüldüğü etkinliklerde eğlence ikinci plana atılacak. 

AdminAdmin