Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 26-04-2016 03:11

BU TABELAYI KİM DİKTİ?

Bakan Binali Yıldırım, YHT İstasyonu için ‘şehir içinde olur’ diyerek istasyonun üniversiteye yapılmasına karşı çıkmıştı.

BU TABELAYI KİM DİKTİ?

Bu açıklamadan sonra üniversite girişine ‘Hızlı Tren İnşaatı’ tabelaları dikildi. Ancak tabelayı kimin diktiği ise tam bir muamma. Tabelayı kimin diktiği ile ilgili ulaştığımız Belediye ve TCDD yetkilileri, kendilerinin ilgisi olmadığını belirttiler.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın son sözü söylemesine rağmen, Yüksek Hızlı Tren istasyonunun yeri hakkında çelişkiler sürüyor. İki hafta önce Sivas’a gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, tüm dünyada tren istasyonlarının şehir merkezinde yer aldığını belirterek, Sivas’a yapılacak olan YHT istasyonunun da eski garın yanına yapılacağını işaret etmişti. Ancak bu açıklamadan bir hafta sonra Cumhuriyet Üniversitesi girişine konulan iki tabela soru işaretlerine neden oldu. Üzerinde ’TCDD Hızlı Tren İnşaatı’ yazan tabelalar geçtiğimiz Cuma günü Cumhuriyet Üniversitesinin girişinde, gidiş geliş yollarına konuldu. Tabela üzerine, bu projeye karşı çıkan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın logosunun yer alması ise dikkat çekti.

ÜSTLENEN OLMADI

Tabelanın dikkat çekici bir yönü ise kimin tarafından dikildiği oldu. Tabelayı kimin diktiği hakkında bilgi almak için ulaştığımız Sivas Belediyesi yetkilisi, ‘’Orada yapılan veya yapılacak olan çalışma TCDD’nin çalışması olur. Bu nedenle belediye ile ilgili değil ve bizim demiryolu ile ilgili bir tabela asma yetkimiz yoktur’’ derken, TCDD yetkilisi ise ‘’Bölgece o konuda bir çalışmamız yapılmadı’’ denildi. Hızlı tren istasyonun şehir merkezinde yapılması taraftarı olan bazı vatandaşlar ise bu tabela ile halk arasında bir algı operasyonu yapıldığını iddia ederek, ‘’Bakan Binali Yıldırım hızlı tren istasyonunun üniversiteye yapılmayacağı açıklamasına rağmen bu tabela nedir? Bunun adı inatlaşmadır. Bu konuda en yüksek mercii Bakan Binali Yıldırım’dır ve Sivas’ın geleceği için en güzel proje şehir merkezi projesidir’’ dediler.

AdminAdmin