Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 05-05-2016 01:26

“CÜ’YÜ HERKESE TAVSİYE EDECEĞİM”

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) öğrencileri, kepli mezuniyet çekimleri için kent meydanına akın etti. Tarihi dokuların olduğu bütün alanlarda fotoğraf çektirmeyi ihmal etmeyen öğrencilere, okudukları süreç içerisinde, memleketlerine gittikleri zaman Sivas’ı ve CÜ’yü nasıl anlatacaklarını sorduk.

“CÜ’YÜ HERKESE TAVSİYE EDECEĞİM”

 

2015-2016 eğitim-öğretim yılının tamamlanmasına az bir süre kala Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) öğrencileri kepli mezuniyet çekimleri için, ilimizin tarihi mekanlarını tercih etmeye devam ediyor. Sivas’ı hem turizm sektöründe hem de göç alabilen bir şehir olma açısından büyük rehberlik edecek olan şehir dışından gelip CÜ’de eğitim gören öğrenciler, Sivas’ın en önemli tarihi mekanlarında çekim yaptırıyor.


Son yıllarda moda olan kepli mezuniyet dış çekimleri artık stüdyo çekimlerini geride bıraktı. Kent meydanını adeta fotoğraf stüdyosuna çeviren CÜ öğrencileri, tutmuş oldukları fotoğrafçılar karşısında birbirinden farklı pozlarla gününe anlam katıyor.

 

İlimiz kent meydanında çekim yaptıran bazı öğrencilere, CÜ’yü tercih ettiklerindeki Sivas hakkında ilk düşüncelerini ve şimdiki düşünceleri arasında ne gibi farklılar oldu? CÜ’yü, tercih yapan kişilere tavsiye eder misiniz? şeklinde bazı sorular sorduk. Öğrencileri vermiş olduğu cevaplar ise şu şekilde:


“SİVAS GÜZEL BİR ŞEHİR”


Mezuniyet çekimleri yaptıran Cumhuriyet Üniversitesi Yıldızeli Meslek Yüksekokulu öğrencisi Mersinli Şerife Tan, Sivas’ı herkese tavsiye edeceğini ve CÜ’nün güzelliğini herkese anlatacağını kaydetti. İlk olarak okuduğu bölüm ve hedefleri hakkında bilgilere yer veren Şerife Tan, şunları kaydetti:

“Öncelikle insanla okuduğum bölüm olarak sekreterlik olarak algılanıyor ama şuan günümüzde büro olarak, ofis olarak çok gelişmekte olan işletmeler kurulmakta. Şuan ataması bile mümkün olan bir bölüm. Bizde tercih ettik. Ben şuan son senem mezun oluyorum. Ben oyunculuk ajansına başvuru yaptım. Oradan bir teklif bekliyorum. 2 yıllık okulumu 4 yıllık lisansa çevireceğim Kamu Yönetimi üzerine. Öğretim üyesi olmak istiyorum.”

Sivas’ın güzel bir şehir olduğunu vurgulayan Şerife Tan, “Sivas’ta daha önce 3 yıl yaşamıştım. Güzel bir memleket. Sivas’ı ve Yıldızeli ilçesini seviyorum. Yıldızeli Meslek Yüksekokulunu da seviyorum. 2 yıllık üniversite okuyorum ama hiçbir zaman küçümsemedim. Hatta ne okulumu ne de bölümümü kesinlikle küçümsemedim. Sivas olarak kötü bir yorumda bulunamayacağım. Her şey gayet güzel burada” dedi.


“CÜ’YÜ HERKESE TAVSİYE EDECEĞİM”


Sivas’a ilk geldiğinde hiçbir önyargısının olmadığını ve giderken de hiçbir önyargı ile ayrılmayacağını söyleyen Şerife Tan, Cumhuriyet Üniversitesini seviyorum diyerek sözlerini şöyle noktaladı:

“Buraya gelirken hiçbir önyargım yoktu. Geldikten sonrada beklentimden çok daha fazla güzelliklerle karşılaştım. Memleketime gittiğimde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tercih edecek öğrencilere de kesinlikle tavsiye edeceğim.”


“YÖNETİM BİLİŞİMİ GELECEĞİN MESLEĞİ”


Mezuniyet çekimleri yaptıran Cumhuriyet Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü öğrencilerinden Şırnaklı Fatma isimli bir öğrenci ise okuduklarını bölümün geleceği parlak bir dal olduğunu kaydederek şu ifadeleri kullandı:

“Bölümümüm özelliği işletme ve bilgisayar mühendisliğinin bir arada yürütülmesi. İşletmelerde eksik olan bilgisayar kısmının bilişimle tamamlanmasıdır. Hedeflerimi tam olarak belirleyemedim ama bizim bölümün kesinlikle öneriyorum. Çok çok iyi geleceği parlak olan bir bölüm.”


“SİVAS ÖĞRENCİ ŞEHRİ”


Şırnak’ta ikamet ettiği günlerde üniversite tercihlerinde Sivas’ı hiç bilmeden tercihte bulunduğunu kaydeden öğrenci Fatma, Sivas’ın kesinlikle bir öğrenci şehri olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

“Sivas tam bir öğrenci şehri, yaşanılabilecek bir şehir. Pahalı değil fazla. Sivas’ı tercih ettiğimde Sivas’la ilgili hiçbir fikrim yoktu. Sivas’ı hiç bilmiyordum.”

“FARKLI ÜLKELERİN EĞİTİMİ ALMAK GEREK”

Yine mezuniyet çekimleri arasında bulunan Cumhuriyet Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencisi Trabzonlu olan fakat İstanbul’da ikamet eden Kerem Uzun, hedefleri arasında yurt dışında eğitim görmek olduğunu ve gitmek içinde sınavlara hazırlandığını kaydetti.

Uzun, “Hedefim mezun olduktan sonra İngilizce çalışıyorum şuan, yurt dışına çıkıp İngilizce öğrenmek. Orada biraz daha zaman geçirmek. Çünkü gençliğimiz çok kısa. Biraz daha ülkemizden dışarıya çıkıp, oranında insanları görmek, oranın toplumunu görmek, alabildiğimiz kadarda oranın eğitimini de almaya çalışmak. Sınavlarına şuan hazırlanıyorum. İnşallah kazandıktan sonra yurt dışına çıkacağım.” Dedi.


“SİVAS’TAN ÇOK MEMNUN KALDIM”


Her şehrin olumlu ve olumsuz yanlarının olabileceği fakat Sivas’ın olumlu yanlarının daha çok olduğunu kaydeden Keren Uzun,  Sivas’ın yaşanılabilecek bir şehir olduğunu vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

“Sivas’ta evde kalıyorum. Buraya geldiğimde direk eve çıktım. Güzel bir şehir, yaşanacak bir şehir, okunacak bir şehir özellikle. Sivas’ın bence her ne kadar olumsuzluklar var ise olumlu tarafları var ama Sivas’ın en güzel özelliği küçük bir şehir ama ve zamanda büyüyen bir şehir. Pek çok ihtiyacımız olan şeyi merkezde karşılayabiliyoruz, eğlenebiliyoruz. Paşabahçe’mize gidiyoruz, Aksu’ya gidiyoruz. Kafelerimiz açıldı, kafelerimize gidiyoruz. Öğrenciler için çok mükemmel bir yer. Şahsen ben memnun kaldım.”


“ANADOLU ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA CÜ ÇOK İYİ”


Anadolu üzerinde birçok üniversite olduğunu ve bunların arasında Cumhuriyet Üniversitesinin çok iyi konumda olduğunu söyleyen Kerem Uzun, herkese tavsiye edebileceği ve tabi ki bazı olaylara da objektif bakılması gerektiğini belirterek sözlerini şöyle noktaladı:

“Cumhuriyet Üniversitesi Anadolu üniversiteleri ile karşılaştırılacak olursak, çoğundan iyi bir üniversite ve konum olarak da Sivas’ın belirli merkezlere yakınlığı çok güzel. Buraya gelecek arkadaşlarımıza Cumhuriyet Üniversitesini öneririm. Tabi şuna objektif bakmak lazım, Cumhuriyet Üniversitesi’nde her bölüm çok iyi değil. İyi araştırmak gerekiyor. Burada okuyan arkadaşlara iyi sorulmak gerekiyor ve öyle gelmek gerekiyor. Ama şehir bakımından kimsenin bir eksi düşüncesi olması. Gayet memnun kalınabilecek bir yer.”

AdminAdmin