Gündem
Giriş Tarihi : 23-06-2016 06:21

Meb'de Flaş Atamalar başladı...

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bakanlıkta ipleri ele almaya başladı.

Meb'de Flaş Atamalar başladı...

İşte ilk üst düzey atamalar:

 Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bakanlıkta ipleri ele almaya başladı.

Abdulkerim Taş'ın başbakanlık özel kalem müdürü olmasından sonra boşalan özel kalem müdürlüğüne İsmet Yılmaz yine kendi gibi Sivas Gürün'lü olan Fatih Kaya getirildi.

Eski bakan Nabi Avcı'nın  yeğeni olan Yeğitek genel müdürü olan Ahmet Onur Ak

Kültür ve Turizm bakanlığına bakan danışmanı olarak atandı. Yeğitek genel  müdürlüğüne'de yine bakanın hemşerisi olan Sivaslı Bilgi İşlem Daire başkanı olan Bilal Tırnakçı atandı.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığına Özgür Yıldız atandı.

Milli Eğitim Bakanlığında Eskişehir ekolünden  sonra Sivas ekolü oluşmaya başladı.

Milli Eğitim Bakanlığında üst düzey atamalar önümüzdeki haftada devam edecek. 2 Genel Müdür ve 2 Müsteşar yardımcısı değişecek.

Fatih Kaya Kimdir ?

04.05.1978 yılında Sivas’ın Gürün ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Gürün’de tamamladı. 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olduktan sonra özel bir şirkette yöneticilik yaptı. 2004 – 2006 yılları arasında İçişleri Bakanlığı İl Planlama Uzman Yardımcısı olarak Van Valiliği’nde çalıştı. 2006 yılında Bartın Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. Sırasıyla Kastamonu’da Mülkiye Teftiş Stajını, Gaziantep – Oğuzeli’nde Kaymakam Refikliği, Afyonkarahisar – Dazkırı’da Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu.

2007 – 2008 yılları arasında yabancı dil eğitimi almak ve İngiltere idari sistemini tanımak amacıyla 1 yıl süre ile Manchester ‘da– Unıversıty of Manchester- bulundu. TODAİE’de 40. Dönem Kamu Diplomasisi Programını tamamladıktan sonra 93. Dönem Kaymakamlık Kursu’na katıldı. Kurs bitimini müteakip 24.02.2009 tarihinde çekilen Kaymakamlık Kurası ile Afyonkarahisar ili Bayat ilçesine atandı.2009-2011 yıllarında Bayat Kaymakamlığı,2011-2013 yıllarında Erzincan İli Kemaliye Kaymakamlığı, 2013-2016 yılları arasında Erzincan İli Vali Yardımcılığı görevini yürüttü. 21.03.2016 – 12.04.2016 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Liderlik Programı bursunu kazanarak Amerikan Yönetim Sistemi, Kamuda Şeffaflık ve Hesap Verilebilirlik konularında Amerika Birleşik Devletleri’nde incelemelerde bulundu.10.06.2016 tarihi itibariyle Milli Eğitim Bakanı Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürütmektedir. Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler

Enstitüsü Kamu Hukuku Bölümü’nden yüksek lisans eğitimine devam etmekte olup iyi

derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Bilal Tırnakçı Kimdir ?

Bilal Tırnakçı 1971 yılında Sivas'ta dünyaya geldi. Lise eğitimini Sivas'ta tamamlayan Bilal Tırnakçı, lisans tahsilini Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünde tamamladı. 2001 Yılında, Cumhuriyet Üniversitesi'nde Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler dalında yüksek lisansını tamamlayan Tırnakçı, 2003 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yollarında (TCDD) genel müdür yardımcısı olarak görev yaptı. 11 Yılın sonunda 17 Nisan 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı görevine getirilen Bilal Tırnakçı, evli ve 4 çocuk babasıdır.

AdminAdmin