Sivas
Giriş Tarihi : 23-06-2016 06:45

Sivas bıçağı tescilleniyor

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, Sivas bıçağının tescillenmesi için Türk Patent Enstitüsü'ne müracaatta bulundu.

Sivas bıçağı tescilleniyor

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (STSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas bıçağıyla ilgili tasarım ödülü kazanan genç girişimciler Sefa ve Hamit Göçeri'yi makamında kabul eden STSO Başkanı Osman Yıldırım, Sivas köftesinden sonra Sivas bıçağının da tescilinin alınacağını ifade etti.

Sivas'ın gözde el sanatlarından birisi olan boynuz saplı, el yapımı Sivas bıçağının artık coğrafi işaret kapsamına gireceğini ifade eden Yıldırım, yaklaşık 700 yıllık geçmişi bulunan bıçakçılık sanatını canlandırmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla çalışma başlatıldığını aktardı. 

Geleneksel el sanatlarına sahip çıkarak, koruma altına almayı amaçladıklarını vurgulayan Yıldırım, Sivas bıçağının tescilini almak için Türk Patent Enstitüsü'ne müracaatta bulunduklarını belirterek, "Sivas bıçağının etkin bir şekilde tanıtımını yaparak, ticari potansiyelini de güçlendirmiş olacağız. Hedefimiz Sivas bıçağını önemli bir marka haline getirmek. Bu mesleği sürdüren usta ve girişimcilerimizi de kutluyor, başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

AdminAdmin