Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 25-06-2016 02:44

“TEKNOKENTLER DEMEK DÜNYA PAZARINDA OLMAK DEMEK”

Teknokent’te incelemelerde bulunmak üzere Sivas’a gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Girişimciliği Geliştirme ve Destekleme Daire Başkanı Mehmet Madencan, burada yaptığı açıklamada, “Teknokentler demek ülkemizin dünya pazarlarında olması demektir" dedi.

“TEKNOKENTLER DEMEK DÜNYA PAZARINDA OLMAK DEMEK”

 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Girişimciliği Geliştirme ve Destekleme Daire Başkanı Mehmet Madencan, Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Teknokent’te incelemelerde bulundu. Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Bilim ve Sanayi Teknoloji İl Müdürü Tanzer Erdem, Ticaret İl Müdürü Selim Baş yer aldığı heyet incelemelerde Teknokent yetkililerinden bilgi aldı. Daha sonra Madencan ve beraberindekiler Teknokent Kuluçka Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya geçti. Toplantıda Cumhuriyet Teknokent yönetim kurulu üyeleri ve Teknokent yetkilileri, kamu-üniversite sanayi işbirliği temsilcileri, ilimizdeki bazı firma yetkilileri de hazır bulundu. Karşılıklı görüş alışverişi şeklinde geçen toplantıda Cumhuriyet Teknokent yönetimi tarafından Cumhuriyet Teknokent’in tanımını içeren kısa bir sunum yapıldı.


Toplantıda ayrıca Bakanlık temsilcileri, yakın zamanda yasalaşan, ancak üzerinde düzenlemeler için çalışılmaya devam edilen AR-GE reform paketi hakkında ön bilgi verdiler.

 

Burada bir konuşma yapan Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Rektör Prof. Dr. Kocacık Teknokent’in önündeki en büyük sorununun mali yetersizlikler olduğunu vurguladı. Kocacık, “Bu durum yeterli personel istihdamının ve teknoloji transfer ofisinin hizmet çeşitliliğini sağlamsında engel oluşturuyor” dedi.

 

Kocacık’ın ardından konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanı Madencan da Teknokent’in önemine değinerek, “Üniversite-Sanayi işbirliği projeleri kapsamında önemli çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Teknolojilerin özel kanunlara tabi olduğunu aktaran Madencan, “Teknokentler bunlardan birisidir. 6550 sayılı kanunla getirilen ARGE yapılardır bunlar. Belli kanunların işlediği ülkemizin belli oranda işlemediği bölgelerdir. Ülkemizin dünya pazarlarında olmasıdır. Teknoloji bölgemiz Sivas’ta da kuruldu. Teknoloji gelişme uygulamalara biraz daha avantajlar sağlama düzenlemeler getirdik” dedi.

 

 

AdminAdmin