Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 25-06-2016 02:50

"HUZUREVİ KÖYLERİ VE KIRSAL ALANDA YAŞLILIK PROJESİ" SONUÇLANDI

Sivasın Zara ilçesine bağlı 20 köyde, "Huzurevi Köyleri ve Kırsal Alanda Yaşlılık Projesi" kapsamında 65 yaş üzeri kişilerin sağlık durumları, sosyal yaşamları ve ihtiyaçları konularında gerçekleştirilen proje tamamlandı.

Cumhuriyet Üniversitesi Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu Konferans salonunda düzenlenen toplantıya, İlçe Kaymakamı Fehmi Likoğlu, Belediye Başkanı Sayıt Ahmet Pala, Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Birimleri Hemşirelik Bölümü Doç. Dr. Nuran Güler, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zuhal Güler, ilçe protokolünün, kurum amirleri, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Belediye Başkanı Sayıt Ahmet Pala, iki yılda köylerde ve mahallelerde yaşayan yaşlıların durumlarının araştırılmasının ciddi ve önemli bir konu olduğunu söyledi.

Bölgelerinin yaşlı nüfusunu barındıran bir bölge olduğunu aktaran kaymakam Fehmi Likoğlu, "Yapılan bu çalışmalar bizim hizmetlerimize ışık tutacak. Projenin başlangıcından sonuçlanmasına kadar her alanda emeği geçen proje ekibine şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Doç. Dr. Nuran Güler ve Yrd. Doç. Dr. Zuhal Güler davetlilere sunum yaptılar.

AdminAdmin