Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 07-07-2016 01:35

“SEVGİ, GÜVEN VE HUZUR ORTAMINDA ÇALIŞMALARIMI SÜRDÜRMEYE GAYRET ETTİM”

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık üniversite personeline yönelik bir yazılı açıklama yaptı.

“SEVGİ, GÜVEN VE HUZUR ORTAMINDA ÇALIŞMALARIMI SÜRDÜRMEYE GAYRET ETTİM”

12 Temmuzda yapılacak olan Rektörlük seçimlerde yeniden aday olduğu bilinen Rektör Kocacık, personelinin desteğini beklediğini belirterek; “önce insana değer vermeyi, adaletli olmayı, işbirliği içinde olmayı, herkese eşit mesafede olmayı, hoşgörülü ve sorun çözücü olmayı, herkese kapısı açık, ulaşılabilen bir rektör olmayı prensip edindim” dedi.

Kocacık yaptığı yazılı açıklamanın tamamında; “Rektörü olmaktan büyük onur duyduğum üniversitemizde yaklaşık 34 yıldır görev yapmaktayım. Görev yaptığım süre boyunca anabilim dalı başkanlığından rektörlüğe kadar birçok kademede çalıştım. Kurumların, kalıcı ve uzun ömürlü gelenekler oluşturmaları için iyi yöneticilere sahip olmasının yetmediğine, asıl önemli olanın adaletli yöneticilerin varlığı olduğuna yürekten inandım.

6 Ağustos 2012 tarihinde başladığım rektörlük görevini yerine getirirken de önce insana değer vermeyi, adaletli olmayı, işbirliği içinde olmayı, herkese eşit mesafede olmayı, hoşgörülü ve sorun çözücü olmayı, herkese kapısı açık, ulaşılabilen bir rektör olmayı prensip edindim. Görevimi yaparken, güven ve huzur ortamında geleceğimizi planlamayı, üniversitemizin kaynaklarını arttırmayı önemsedim. Kişisel gelecek hesabı yapmadan, üniversitemizi hayatımın ve hayallerimin merkezine yerleştirerek, yönetimde yer alan tüm arkadaşlarımın da desteği ile sevgi, güven ve huzur ortamında çalışmalarımı sürdürmeye gayret ettim. Hataları ve eksiklikleri dürüstçe irdeleyerek düzeltmek için samimi olarak uğraştım.

Üniversitemizin şehrimizdeki birçok kurum ve kuruluş ile işbirliği kurarak güçlenmesine, toplumun en çok yararlanacağı şekilde hizmet sunan bir üniversite olmasına ve üniversite ile şehrimizi bütünleştirmeye çaba gösterdim.

Görevde bulunduğum 4 yıl içinde yaptıklarımı, devam eden projelerimi ve yapacaklarımı bir kitapçık ile sizlerle paylaştım. Elimden geldiğince de sizlere ulaşmaya, birebir görüşmeye gayret ettim. Ulaşamadığım değerli arkadaşlarımın da anlayışına ve hoşgörüsüne sığınıyorum. Yeni dönemde, sizlerle yaptığım görüşmeler sırasında gelen önerileri de dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz.

Bugüne kadar ulaşılan hedefler, gerçekleşen projeler yönetimdeki değerli ekip arkadaşlarımın, akademik ve idari çalışanlarımızın samimi gayret ve emekleri sayesindedir. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Seçim döneminde çeşitli dedikoduların üretilmesi, etik olmayan fakat alıştığım ve üzülerek izlediğim bir süreçtir. Hayatımda hiçbir dedikoduya yer vermeyecek bir hassasiyet içinde hareket etmeme rağmen, bazı asılsız duyumlar da tarafıma ulaşmaktadır. Gerçeklerle hiçbir ilgisi olmayan, benim kişiliğime, tarzıma uymayan tutumlar içinde olmadığımı ve olmayacağımı özellikle vurgulamak isterim. Ayrıca hesabını veremeyeceğim hiçbir icraatım da yoktur. Geçmişte olduğu gibi, bugün ve gelecekte de sizlerle paylaştığım ilke, tutum ve davranışlarımın değişmeyeceğini, dedikodulardan uzak, “herkesin kendine yakışanı yapacağı” anlayışı doğrultusunda her zaman kendime yakışanı yapacağımı bilmenizi isterim.

12 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak olan rektörlük seçimleri, üniversitemizin ve hepimizin geleceğini büyük ölçüde belirleyecektir. Umuyorum ki tüm öğretim üyelerimiz sorumluluklarının bilincinde, geleceklerine damga vuracak bu süreçte oylarını kullanarak görevlerini yerine getireceklerdir.

Seçime günlerin kaldığı bu süreçte önümüzdeki yeni dönemde,  yine hep birlikte sizlerle daha öncede paylaştığım ve yukarıda özetlemeye çalıştığım anlayış ve düşüncelerle, huzur, güven ve hoşgörü ortamı içinde, birçok güzelliğe, başarıya birlikte imza atmayı, sizlerle birlikte tekrar çalışmayı ve seçimde desteğinizi bekliyorum. Rektörlük seçiminin hepimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


AdminAdmin