Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 19-07-2016 17:21

MİLLİ EĞİTİM'DE 15 BİN 200 KİŞİ AÇIĞA ALINDI, TÜM DEKANLARIN İSTİFASI İSTENDİ

15 Temmuz darbe girişiminin ardından çeşitli kamu kurumlarındaki görevden alma furyası sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı 15 bin 200 personelin görevden alındığını duyurdu.

 MİLLİ EĞİTİM'DE 15 BİN 200 KİŞİ AÇIĞA ALINDI, TÜM DEKANLARIN İSTİFASI İSTENDİ

Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) ülke genelindeki devlet ve vakıf üniversitelerinde görev yapan tüm 1577 dekanın istifa etmesini istedi. Dekanların 1176'sı devlet, 401'i ise vakıf üniversitelerinde görev yapıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda 492, Milli İstihbarat Teşkilatı'nda da pasif görevlerdeki 100 personel görevden alındı.

Bu arada Anadolu Ajansı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personelinden 399 kişinin açığa alındığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı: "Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görev yapan FETÖ ile irtibatlı kamu personeline yönelik olarak kapsamlı bir çalışma yürütülmektedir. Bugün itibarıyla, Bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatında görev yapan 15 bin 200 kamu personeli açığa alınmış, bu kişiler hakkında soruşturma başlatılmıştır." açıklaması yaptı.

Diyanet ve MİT'te görevden almalar

Diyanet'ten yapılan açıklamada, "Merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatında her kademede görev yapan personelden darbe girişiminde bulunan FETÖ/PDY ile ilişkili 492 görevlinin, din hizmetlerinin toplumsal hassasiyeti dikkate alınarak haklarında inceleme ve soruşturma yapılmak üzere görevlerinden uzaklaştırıldığı" belirtildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı'nda'da pasif görevde bulunan yaklaşık 100 personel görevden alındı.

Bu arada Radyo Televizyon Üst Kurulu da (RTÜK) olağanüstü bir toplantı yaparak Gülen Cemaati ve darbe girişimiyle ilişkili olduğu tespit edilen tüm radyo ve TV'lerin yayın hak ve lisanslarını iptal etti

AdminAdmin