Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 20-07-2016 00:13

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYLARI ANKARA'YA ÇAĞRILDI

Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Adayları Ankara'ya çağrıldı.

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYLARI ANKARA'YA ÇAĞRILDI

Geçtiğimiz Salı günü yapılan rektör adayı belirleme seçimlerinden sonra devam eden süreçte Cumhuriyet Üniversitesi rektör adayları YÖK'e çağrıldı.

Bugün saat 15.30’da YÖK tarafından oluşturulacak bir komisyon tarafından mülakata alınacak olan adaylar arasından 3 isim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

15 Temmuz gecesi Cuntacı FETÖ Darbesi girişimi sonrası üniversitelerde başlatılan FETÖ üyesi akademisyenlerin gözaltına alınması ile de başlayan süreçte gözler rektör adaylarının üzerine çevrildi.

Eğitim çevreleri başta olmak üzere birçok kesimde ve Sivas halkı arasında oluşan kanaat; rektör olacak ismin bugüne kadar hiç bir cemaat ile ilişkisi olmaması, kendisi başta olmak üzere en yakınındaki hiç bir ismin FETÖ ile ilişkilendirilmemiş olması ve en önemlisi de seçimlerde onların desteğini almamış olması.

Milletini ve personelini seven, Sivas halkı, personeli tarafından sevilen ve Sivas’a değer veren, devleti için çalışan, siyasi iktidar ile uyumlu görev yapan birinin Rektör olması için Cumhuriyet Üniversite'sinde Milli İradenin hakim olacağı bilim yuvası olacak şeklindeki kanaat Sivas’ta gittikçe yayılmaya devam ediyor.

AdminAdmin