Sivas
Giriş Tarihi : 23-07-2016 23:19

Sivas’ta El Konulan Okulun Kasasından "1 Dolar" çıktı

Sivas'ta, Sultan Murat Eğitim Kurumları bünyesindeki 6 okulla kentte faaliyet gösteren 7 dernek kapatıldı.

Sivas’ta El Konulan Okulun Kasasından

Okuldaki bir çelik kasanın açılmasını "orası paralelin okulu" diyerek reddeden çilingirin ikna edilmesinin ardından açılan kasadan 1 dolar, bir miktar para ve çeşitli evraklar çıktı Sivas'ta, FETÖ ile irtibatı olduğu tespit edilen 6 okulla 7 derneğin faaliyetine son verildi.

Okuldaki bir çelik kasanın açılmasını "orası paralelin okulu" diyerek reddeden çilingirin ikna edilmesinin ardından açılan kasadan 1 dolar, bir miktar para ve çeşitli evraklar çıktı

Sivas'ta, FETÖ ile irtibatı olduğu tespit edilen 6 okulla 7 derneğin faaliyetine son verildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnameyle kapatılan kurumlarda el koyma işlemleri için ilgili kurumlar harekete geçti.

Alibaba Mahallesi Çayboyu Caddesi'deki Sultan Murat Eğitim Kurumlarına gelen milli eğitim, maliye, milli emlak ve emniyet müdürlüğü ekipleri, kapatılan kurumlarda el koyma işlemi gerçekleştirdi.

Ekipler, kapatılan Sultan Murat Fen Lisesi, Sultan Murat Anadolu Lisesi, Sultan Murat Kerem Kreş, Sultan Murat İlkokulu, Sultan Murat Ortaokulu ve Sultan Murat Sağlık Meslek Lisesi'ndeki demirbaşların envanterini çıkardı.

Sultan Murat Eğitim Kurumlarına kayyum olarak atanan avukat Bünyamin Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 24 Mart 2016'da Sivas Cumhuriyet Başsavcılığının talebi, Sivas Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla FETÖ-PDY soruşturması kapsamında Sultan Murat Eğitim Kurumlarına kayyum olarak atandığını anımsattı.

Bugün yayımlanan kararname ile okullara el konulduğunu belirten Er, "Kayyumluk görevimizi devam ettirirken 15 Temmuz itibarıyla alçakça ve şerefsizce gerçekleşen terörist saldırı sonucunda, 23 Temmuz 2016 tarihli 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Türkiye genelinde bu yapıya bağlı okul, dernek ve vakıflara devlet tarafından el konulmuştur. Şu an milli emlaktan, maliyeden, milli eğitim müdürlüğünden çalışanlar geldiler, bugün burayı teslim aldılar, sayım işlemleri gerçekleştiriliyor." dedi.

Çilingir kasayı açmak istemedi

Avukat Er, okuldaki kapalı bir kasanın açılması için çağırdıkları çilingirin gelmek istemediğini anlatarak, "Çilingir, burası paralelin okulu diye gelmek istemedi. Biz de kendisini ikna etmeye çalıştık, 'Burası artık paralelin okulu değil devletin okulu' diye ikna etmeye çalıştık." diye konuştu.

 

Bu arada açılan çelik kasadan, kasanın iç yüzeyine yapıştırılmış 1 doların yanı sıra bir miktar para ve çeşitli evraklar çıktı.

 

FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturmada gözaltına alınan bazı şüphelilerin üzerinden de çıkan "1 doların" örgütün elebaşı Fetullah Gülen tarafından sözde "bereket ve işlerinin yolunda gitmesi" amacıyla okunarak gönderildiği iddia ediliyor.

 

 

Öte yandan FETÖ ile irtibatı tespit edilen Dört Eylül Kültür ve Dayanışma Derneği, Sultan Murat Koleji Mezunlar ve Mensupları Derneği, Sivas Eğitimciler Derneği, Sivas Sultan Murat Amatör Spor Kulübü Derneği, Ufuk Alevi Bektaşi Kültür ve Eğitim Derneği, Zara Avcılık ve Atıcılık Kulübü Derneği ve Mazi Çalışanları Derneğinin de faaliyetleri sonlandırıldı.



AdminAdmin