Sivas
Giriş Tarihi : 23-08-2016 19:01

Fetö'nün El Konulan Okulu Uluslararası İmam Hatip Lisesi'ne Dönüştürüldü

Sivas’ta 15 Temmuz darbe girişiminin ardından el konulan Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) ait okul, Uluslararası İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürüldü.

Fetö'nün El Konulan Okulu Uluslararası İmam Hatip Lisesi'ne Dönüştürüldü


Sivas'ta 15 Temmuz darbe girişiminin ardından el konulan Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait okul, Uluslararası İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürüldü. Şehit Recep Gündüz'ün adının verildiği okulda, Türk öğrenciler ile birlikte yabancı öğrenciler İmam Hatip programı dahilinde eğitim görecekler.


15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL ile birlikte Sivas'ta FETÖ'ye ait olan Sultan Murat Eğitim Kurumları'na el konuldu. Okulun bulunduğu kampüse 15 Temmuz Şehitler Kampüsü adı verilirken, kampüsün içerisinde bulunan okullardan biri Uluslararası İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürüldü. Uluslararası İmam Hatip Anadolu Lisesi'ne ise 15 Temmuz'da Şehitler Köprüsü'nde köprüyü trafiğe kapatan askerlerin açtığı ateş sonucu şehit olan 27 yaşındaki inşaat işçisi Recep Gündüz'ün adı verildi. Türkiye'de 7 tane olan ve 8'incisi Sivas'ta açılan Uluslararası İmam Hatip Lisesi'nde Türk öğrenciler ile birlikte yabancı öğrenciler 4 yıl boyunca eğitim görecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy yaptığı açıklamada, "Ülkemiz 15 Temmuz sürecinden geçti. Bu süreci hepimiz yaşadık. Bu sürecin sonucunda gelişen bazı şeyler sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı gerekli tedbirleri aldı. Bu kapsamda 657 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Fethullahçı Terör Örgütü diye tanımlanan örgütün okullarına el konuldu. Bu okullardan birisi de Sultan Murat Eğitim Kurumlarıydı. Bu okula bakanlığımızın istemiş olduğu şekilde gelip sayımını yaparak devir aldık. Bu okullarımız milletin parasıyla yapılmıştı. Milletten toplanan paralarla yapılmıştı. Milletin çocuklarına hizmet vermek üzere organize edildi. Biz bu kampüse ismini 15 Temmuz Şehitler Kampüsü adını verdik. Burada üç tane okul açacağız. Bu okullardan birisi Uluslararası İmam Hatip Lisesi olacak. 15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü'nde şehit olan Recep Gündüz'ün ismini verdik. Uluslararası İmam Hatip'i Sivas'a kazandırmış olduk. Bu imam hatipte yabancı öğrenciler, Türk öğrencilerle beraber eğitim görecekler. Yurt dışından gelen yaklaşık 40 ile 60 arasında bir öğrenci olacak ve 68'de Türk öğrenci kabul edeceğiz. Bu Uluslararası İmam Hatip'in eğitim psikolojisi, pedagojisi ve şehrimize kazandırdıkları çok önemli. Burada Türk ve yabancı öğrenciler birlikte eğitim göreceklerinden yabancı öğrenciler Türk kültürünü öğrenecek, Türkçe öğrenecek ve gitmiş olduğu ülkelerde de bizim elçimiz olacak. Türk öğrencilerde onlarla beraber yabancı dil eğitimi alarak onlarla konuşarak yabancı dilini geliştirecek" dedi.

"İmam hatiplerde gerçek dini eğitimi vereceğiz"

İmam hatip okullardan gerçek dini eğitimlerinin verileceğini belirten Altınsoy, "Gerçek dini eğitim verilmeyince dini eğitim böyle sözde cemaatlere, sözde örgütlere kalıyor. Onun içinde bakanlığımız ve devletimiz bunların panzehiri olan imam hatiplerin sayısının artırılması için gerekli tedbirleri alıyor. Bizde imam hatiplerin sayısının artırılması için gerekli gayreti gösteriyoruz" ifadelerini kullandı. 

AdminAdmin