Sivas
Giriş Tarihi : 25-08-2016 20:53

Şehit Uzman Çavuş Gözyaşları İçerisinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Onur Alkan, memleketi Sivas’ın Akıncılar ilçesinde gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Uzman Çavuş Gözyaşları İçerisinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

 

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Onur Alkan, memleketi Sivas'ın Akıncılar ilçesinde gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı.

Lice'de PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 5 askerden biri olan Jandarma Uzman Çavuş Onur Alkan'ın cenazesi Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Sivas'a getirildi. Nuri Demirağ Havalimanı'ndaki karşılamanın ardından şehidin naaşı karayolu ile Akıncılar ilçesinde götürüldü. Burada Gönen Mahallesi'ndeki baba evinde helallik alındı. Daha sonra cenaze namazı kılınmak üzere ilçe meydanına getirilen şehidin cenaze töreninde, eşi Gülşah, annesi Saniye, babası Ramazan Alkan, kardeşleri ve yakınları gözyaşı döktü. Anne Saniye Alkan ve şehidin eşi Gülşah Alkan ve bazı yakınları tabuta sarılarak ağladı. Baba Ramazan Alkan ise şehit oğlunun fotoğrafını öptü. Alkan'ın cenazesi İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, tarafından ikindi namazına müteakip kıldırılan namazın ardından vatandaşların omzunda ilçe şehitliğine götürüldü. Alkan'ın cenazesi ilçe şehitliğine defnedildi. Şehit uzman çavuşun 1.5 ay önce evlendiği ve 7 ay önce göreve başladığı öğrenildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınları ile Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti Milletvekili Selim Dursun, Sivas Garnizon ve 5. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, diğer ilgililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

AdminAdmin