Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 23-09-2016 01:21

YANIK ÜNİTESİ KURUCUSU SİVAS'TAN AYRILIYOR MU?

Zara İlçesi'nde piknik tüpü ateşi ile eteğini tutuşturan 74 yaşındaki Ayşe Karakuş yanarak yaralandı.

YANIK ÜNİTESİ KURUCUSU SİVAS'TAN AYRILIYOR MU?

 

Olay, geçen cuma sabahı meydana geldi. İlçe merkezinde oturan 4 çocuk annesi Ayşe Karakuş, evinde kahvaltı yaparken yanına aldığı piknik tüpünü yakarak üzerine çaydanlık koydu. Karakuş'un yaklaştığı piknik tüpün eteğinin alev almasına neden oldu. Kısa sürede tutuşan naylon etek, Karakuş'un bacaklarına yapışırken alevler daha sonra üzerine de sıçradı. Panik halinde mutfaktaki bidonu alan Karakuş, üzerine su dökerek alevleri söndürdü.

Ardından komşularından yardım isteyen Karakuş, Zara Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yanık ünitesinde tedaviye alınan Karakuş'un sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Cumhuriyet Üniversitesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Yanık Ünitesi Kurucusu Prof Dr. Mustafa Turan, şöyle dedi:

"Hasta bize geldiğinde vücudunda derin yanıklar oluşmuştu. Vücudun yaklaşık 40'ında  yanık alanımız var. Bunların yüzde 80'i, üçüncü derece dediğimiz alanlar. Onların iyileşmeleri biraz zaman alıyor. Belki bazı yerlere yama gerekebilir. Ama bizim için ilk 24-48 saat çok önemli. Çünkü hasta o aşamada şok yaşayabiliyor. O dönemi atlattık, şu an yara bakımları devam ediyor. Yanık alanların derinliğine göre tedavi programı içerisinde aşama aşama toparlayacağını düşünüyoruz."

Sivas’lı olan Sivas’ta ilklere ve önemli işlere imza atan başarı bilim adamı Prof Dr. Mustafa Turan’ın önümüzdeki günlerde Sivas’tan ayrılarak başka bir üniversiteye geçeceği gelen bilgiler arasında.

AdminAdmin