Gündem
Giriş Tarihi : 16-10-2016 19:15

FETÖ'nün akademik cuntası

Düzce Üniversitesi'ndeki FETÖ kadrolaşmasına karşı çıktıktan sonra hayatı kabusa dönen Prof. Dr. İsmail Özdemir, örgüt mensubu birçok akademisyenin 'Profesör' , 'Doçent' ve 'Doktor' unvan almalaını sağlayan bilimsel yayınların sahte olduğunu söyledi.

FETÖ'nün akademik cuntası

Türkiye'nin sayılı birkaç perinatoloji uzmanından biri olan Özdemir, üç üniversiteden FETÖ'cü akademisyerlerin unvanlarını iptal ettirdi.

ÜNİVERSİTEDEN ATTIRDILAR

FETÖ'nün sahte dilekçelerle soruşturma açtırarak 2012 yılında üniversiteden attırdığı Özdemir pes etmeyerek örgütle mücadele etti. Özdemir'in başlattığı hukuk mücadelesi ile 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 10'u profesör ve 5'i doçent 15 FETÖ'cü üniversiteden atıldı. Atılanların tamamı tutuklanırken bir kısmı yurt dışına kaçtı. FETÖ ile mücadele kapsamında yaşadıklarını Star'a anlatan Prof. Dr. Özdemir örgütün akdemi camiasındaki karanlık dünyasını anlattı.

ÜNVANLARI İNCELENSİN

Prof. Dr. Özdemir şunları söyledi: "Önce dekanlıkları, rektör yardımcılıklarını ve başhekimlikleri ele geçirdiler. Kimi rektörler bunların her dediğini yaptı. Öğrenci ve asistan düzeyinde örgütlendiler. Öğrenciler önce asistan, daha sonra yardımcı doçent oldular. Üniversitelerde 2010 yılından itibaren alenen gövde gösterisi yapmaya başlamışlardı. Her rektör bu örgütü adı gibi biliyor. YÖK'te de çok güçlüydüler. Bir kaç yıl öncesine kadar doçentlik sınavlarındaki jüriler de ayarlanıyordu. Bu örgütten açığa alınan ya da hapse atılanların yayınları incelendiği zaman intihal düzeyinde sahtecilik yaptıkları görülecektir. Bunların akademik unvanları geri alınmalıdır. FETÖ'cü akademisyenler üniversitelerde çok vahşi ve gaddarca zulüm yaptılar, ben bunlara 'akademik cunta' diyorum."

AdminAdmin