Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 30-11-2016 22:37

YALÇINDAĞ: “HEPSİNİN HESABINI AYRI AYRI VERECEKSİNİZ”

Ülkü Ocakları Sivas il Başkanı Turan Gazi Yalçındağ 30 Kasım 2016 Öğrenci Konsey seçimleri ile ilgi sosyal medya hesabı üzerinden bazı paylaşımlar ve bir açıklama yaptı.

YALÇINDAĞ: “HEPSİNİN HESABINI AYRI AYRI VERECEKSİNİZ”

 


İŞTE ÜLKÜ OCAKLARI SİVAS İL BAŞKANI TURAN GAZİ YALÇINDAĞ'ın PAYLAŞIMLARI VE AÇIKLAMASI

 


Cumhuriyet üniversitesinin hocaları, dekanları ilçelerdeki meslek Yüksekokulu müdürleri

Konsey seçimleri AKP ye bağlılığınızı ispat etme seçimleri değildir dedim dinlemediniz. Açık ara kazandığımız seçimleri sudan sebeplerle, rektörlüğü yanlış bilgilendirerek iptal ettirmek size bir şey kazandırmaz dedim kazanamadınız. Bundan önceki seçimlerde haksızlık yapanların mevcut iktidara kendini satanların durumu ortadadır dedim inanmadınız. Genç kardeşlerimiz üzerinden siyaset yapmak yerine tüm dekanları meslek Yüksekokulu müdürlerini aday olmaya çağırıyorum dedim yüreğiniz yetmedi gelmeye. Aklinizi başınıza alın ülkücüler kimsenin hakkını yemediği gibi kendi hakkını da kimseye yedirtmez dedim ilerleyen zamanda kutsalları için neleri göze alacağımızı göreceksiniz.

Temsilcileri hocalarla tehdit etmek

Mevsimlik işte çalışan babayı ekmeyi ile tehdit etmek

Burs bağlayacak yalanları ile şerefsizlik yapmak

Myo müdürleri ile direk atama yaptırmaya çalışmak

Rektöre yalan sebepler sunarak seçimi iptal ettirmek

HEPSİNİN HESABINI AYRI AYRI VERECEKSİNİZ

Aynı gün Cumhuriyet Üniversitesi Ülkücüleri Rektörlük binası önünde toplandı. Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı Kerim Karasu'nun öğrenci konsey seçimleri ile ilgili Rektörlük binası önünde zehir zemberek bir açıklama yaptı. Ülkücülerin Rektörlük önünde toplanması sırasında güvenlik güçlerinin TOMA’lı güvenlik önlemi almaları dikkatlerden kaçmadı.

 

Karasu yaptığı açıklamada “Siz kimsiniz lan, öğrenciyi dersiyle, okuluyla tehdit ediyorsunuz,  adamısınız, adamsanız çıkın bu meydana” dedi.

İŞTE KARASU’NUN O AÇIKLAMASI:

 

Cumhuriyet Üniversitesi Ülkücüleri isimli Facebook hesabından ise yine aynı, gün aynı konu hakkında şu ifadelere yer verildi.

Myo'lara atama yapan, alamadığı fakülteleri iptal eden, temsilcileri bursla ve hoca tehditleriyle baskı altına alan, iktidar olduk muktedir olamadık diye her türlü kahpeliği yapanlar bu Üniversite'de hiçbir öğrencinin hakkını yedirtmeyeceğiz.!

Konsey seçimlerinde öğrencileri tehdit eden hocalar ve devşirme yalakalar Sivas'ta rahat rahat gezebileceklerini zannediyorlarsa yanılıyorlar.Madem siyasi olarak her türlü usulsüzlüğü yaparak insanlari tehdit ediyorsunuz bakalım sizde Sivas'ta rahat dolaşabilecekmisiniz...

Öte taraftan Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Kuruçay gece saatlerinde Sosyal paylaşım hesabı Facebook aracılıyla bir açıklama yaparak; “Bugün gerçekleşen Cumhuriyet Üniversitesi Konsey Başkanlığı seçimlerinde 18 Mhp-17 Ak Parti alarak seçim sonuçlanmıştır.

Ancak 3 ilçede güvenlik sorunu ve adam kaldırma konusunda yapılan tehditler sonucunda buraların seçimleri daha sonraya ertelenmiş ve ülkü ocakları başkanı, Rektörümüz ve şahsımın dün görüşmesi üzerine arada 3 oy farktan az olması durumunda iptal olan 3 ilçe oylamasının daha sonra tekrar yapılarak konsey seçiminin sonradan tekrarlanması Rektör Hocamızın önderliğinde karşılıklı anlaşılmıştır.

Bugün yapılan seçim sonucunda bu seçimlerin tekrardan anlaşıldığı gibi tekralanacağını kamu oyuna saygıyla duyururuz.

Bizler asla sözünde durmayan bir teşkilat olmadık ve olmayacağızda...

Bu minvalde yenilenecek seçimlerin öncelikle üniversite gençliğine ve şehrimize,kardeşliği ve beraberliği bozmadan hayırlar getirmesini dileriz...” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin