Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 02-12-2016 08:05

‘ÜLKÜCÜ HAREKETİN KRONOLOJİSİ’ KİTAPLAŞTI…

Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kürşad Özkaynar ile yazar Kadir Yiğit tarafından kaleme alınan ‘Ülkücü Hareketin Kronolojisi’ adlı eser çıktı.

‘ÜLKÜCÜ HAREKETİN KRONOLOJİSİ’ KİTAPLAŞTI…

Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kürşad Özkaynar ile yazar Kadir Yiğit tarafından kaleme alınan ‘Ülkücü Hareketin Kronolojisi’ adlı eser piyasaya çıktı. Türkeş’in köşe yazarlığı yaptığına dair bilgiler, bugünkü üniversitelerin modern hale kavuşmasını sağlayan Türkeş’in kanun teklifleri, Menderes’in idamdan kurtulması adına verilen mücadelenin belgeleri ile Türkeş’in Cumhurbaşkanlığı’na aday olmasına dair bilgi ve belgelerin yer aldığı ‘Ülkücü Hareketin Kronolojisi’ adlı kitap iki yılda yazıldı. Hazırlanması için 400’ün üzerinde kitabın taranması sırasında yüzlerce belge elden geçirilirken,  tarihte yanlış bilinen bazı bilgilere de açıklık getiriliyor.

BİLİNMEYENLERİN CEVABI VAR

Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) elebaşının ne zamandan beri yargılanmaya başladığı, idamın kimler tarafından kaldırıldığı ve birçok kişinin bilmediği belgelerin yer aldığı ‘Ülkücü Hareketin Kronolojisi’ adlı kitap ilgili bilgiler veren yazar Kürşad Özkaynar, her fikirden, her düşünceden insanın bu belgeleri görmek isteyeceğini söyledi. Bu kitabın sonsuza dek yazılacak bir tarihin kronolojisi olduğunu da söyleyen Özkaynar, “Ülkücü Hareketin Kronolojisi ilk defa yazılıyor, bundan sonra da yazılmaya devam edecek. Dokuz ışığın ilk hali nasıldı? El işareti ile ne zamandan beri Bozkurt yapılıyor? Menderes’in idam edilmesine Türkeş ne dedi? Bugün yaşayan hangi kurumlar Türkeş’in eseri? Kilis’in il olma fikri kimindi? Bozok Üniversitesi’nin kurulması için verilen kanun teklifi, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’nin kurulması için verilen kanun teklifi, Sanatçılara emeklilik hakkı tanıyan kanun teklifini veren lider kim? 18 Mart nasıl Şehitler Günü olarak ilan edildi? FETÖ elebaşı ne zaman yargılanmaya başladı? İdamı kimler kaldırdı? Üniversitelerin modern bir hale gelmesini sağlayan kanun teklifi kime ait? Devlet Planlama Teşkilatı gibi onlarca kurumun, kuruluşu ve çok sayıda kişinin bilmediği Türkeş’in Cumhurbaşkanlığı’na aday olması gibi bilgiler bu kitapta yer alıyor” diye konuştu.

AdminAdmin